Cum alegi o lenjerie de pat de calitate?

Cum alegi o lenjerie de pat de calitate?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurilenjerie de pat
Ultima actualizareLuni 15 martie 2021
Vizualizari306

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci când investești în amenajarea casei tale îți dorești și un dormitor confortabil care să-ți ofere relaxare și odihnă de o potrivă. Un somn odihnitor și sănătos este rezultatul unui cumul de factori: saltea bună, perne confortabile și lenjerie de pat de calitate. Chiar dacă la prima vedere pare simplu, trebuie să știi câteva criterii care te vor ajută să alegi cea mai bună lenjerie de pat pentru a beneficia de toate avantajele pe care ea ți le oferă.

Culoarea, modelul și țesătura sunt doar câteva caracteristici după care te ghidezi atunci când cauți lenjeria perfectă, însă acestea nu sunt suficiente. Pentru a găsi o lenjerie de pat de calitate ai nevoie să fii atentă și la alți factori. Despre ei vom vorbi și noi astăzi, așadar citește-ne până la final și vei învață să faci o achiziție corectă.

Dimensiunea potrivită

Înainte de toate, asigură-te că știi cu exactitate care sunt dimensiunile patului pentru a putea lua o decizie corectă. Dacă optezi pentru un cearceaf fără elastic, ai grijă ca acesta să fie cu cel puțin 30 cm mai mare decât salteaua pentru a-l putea fixă sub ea. Același lucru rămâne valabil și pentru cearceaful de pilota. Cât despre fețele de pernă, dimensiunea acestora trebuie să corespundă formei lor, adică pătrată sau dreptunghiulară. Îți recomandăm să alegi o lenjerie de pat cu elastic pentru că aceasta se va așeza perfect pe pat, alungând incertitudinile generate de dimensiuni.

Materialul perfect pentru o lenjerie de calitate

Lenjeriile de pat se împart în 3 categorii mari:

  • naturale (bumbac, in, mătase)
  • din materiale sintetice (microfibră, poliester)
  • mix între materiale naturale și sintetice (ex: 70% bumbac + 30% poliester)

Dintre toate, lenjeriile de pat din bumbac sunt cele mai căutate și recomandate, fiind și un etalon al calității. În funcție de tipul de bumbac utilizat și de densitatea acestuia, tipul lor diferă, impartindu-se în mai multe categorii, precum lenjerii de pat din bumbac satinat, lenjerii de pat din bumbac Ranforce sau lenjerie de pat din Damasc Satinat.

Lenjeriile de pat din materiale sintetice sunt mai puțin recomandate pentru că nu sunt foarte confortabile cu pielea. Acestea nu permit o bună circulație a aerului prin țesătură, ceea ce duce la o transpirație excesivă pe parcursul somnului.

Lenjeriile de pat confectionate dintr-un mix de materiale sunt o alternativă a lenjeriilor sintetice, dar au în plus un mic factor de confort generat de materialele naturale. Recomandarea noastră rămâne în continuare lenjeriile de pat din materiale naturale deoarece au și un raport calitate preț excelent, dar au și calitatea garantată.

Densitatea țesăturii

Densitatea țesăturii este foarte importantă atunci când alegi o lenjerie de pat, deoarece această îi oferă rezistență, grosimea și aspectul trainic. Cu cât densitatea țesăturii este mai mare, cu atât lenjeria de pat este mai rezistentă la utilizări, la spălări sau la uscări, dar și mai călduroasă. Pentru a te asigura că alegi o lenjerie de pat de calitate superioară, alege una care are densitatea mai mare de 200-300 gr/mp.

Învestirea în lenjerie de pat de calitate este o investiție în somn, în odihnă și în relaxare, lucruri foarte importante pentru o bună funcționare a organismului.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-confortabil-comod-2631746/