Cum alegi masa perfectă pentru living

Cum alegi masa perfectă pentru living

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurimasa, mobilă, mobila living
Ultima actualizareLuni 1 martie 2021
Vizualizari118

Voteaza & Distribuie

Descriere

Masa pentru living este, în general, locul în care întreaga familie se adună, dar și piesa de rezistență a camerei, fiindcă, de obicei, este amplasată chiar în centrul ei. Din acest motiv, este nevoie ca masa pe care o alegi să fie cu adevărat specială și să îndeplinească exigențele de utilitate și confort ale fiecăruia dintre noi. Dacă ești în căutarea unei mese speciale pentru living, iată cum ar trebui să alegi, astfel încât să te poți bucura de un produs durabil și estetic, potrivit oricărei camere de zi.

Alege masa în funcție de stilul camerei

Stilul livingului este foarte important, deoarece el va da tonul alegerii oricăror produse. Fie că vorbim despre tablouri sau glafuri, despre obiecte decorative pentru living sau despre masa de living, toate acestea se bazează pe stilul pe care camera îl adoptă. Dacă livingul este unul clasic, și masa ar trebui să respecte cerințele acestui stil, îmbrăcând forme suave cu linii continue și fine, din materiale naturale, cât mai trainice. Mesele din lemn sau lemn masiv sunt cele mai potrivite pentru stilul clasic, deoarece lemnul este o componentă de bază în amenajarea camerelor în mod clasic și simplist. La polul opus, dacă vrei o cameră modernă, atunci masa pentru living poate fi realizată din materiale moderne, pe structură de lemn sau oțel, cu muchii tari și forme futuristice.

Alege masa în funcție de numărul de persoane

Este foarte important să ai în vedere și numărul de persoane care vor avea loc la masa ta de living, luând în calcul situația în care acestea sunt prezente simultan. Vei vedea că există modele de mese pentru living care îți oferă un spațiu amplu, sau vei putea alege mesele extensibile, care se pot strânge sau desface în funcție de spațiul de care ai nevoie. Va trebui să te gândești, de asemenea, și la numărul de scaune, dar și la tipul acestora, pentru a fi sigur că oferi tuturor un loc la masa ta cea nouă.

Alege masa în funcție de spațiul disponibil

Dacă nu ai foarte mult spațiu în living, deși această cameră ar trebui să fie prin definiție cea mai spațioasă, alege modele de mese mai mici, rotunde sau ovale. Mesele pătrate sau dreptunghiulare se potrivesc mai bine în spațiile în care nu există condiționări la nivel de dimensiuni, însă, cele ovale și rotunde, grație rotunjimilor, vor putea genera mai mult spațiu util, astfel încât să îl poți exploata la nevoie. Fie că mai este nevoie de un scaun în plus sau că vrei ca în final livingul să aibă un aspect cât mai fluid, mesele de acest tip te vor ajuta să obții exact ceea ce ți-ai propus. Este important să măsori foarte bine spațiul disponibil pentru a verifica, mai apoi, dimensiunile mesei pe care vrei să o achiziționezi, astfel încât aceasta să se potrivească perfect în camera ta.

Alege masa în funcție de destinație

Dacă te-ai gândit, deja, la un plan al livingului este lesne să îți dai seama la ce vei folosi masa: un prânz cu familia, o cafea în tihnă, sau jocuri de societate. În oricare dintre cazuri, însă, masa trebuie aleasă cu grijă, având în vedere considerentele de înălțime, lungime și lățime care să îți permită să o exploatezi după bunul plac. Cele mai frumoase mese de living se aleg în funcție de destinația lor. Este important să simți că un anumit produs se potrivește, deoarece, doar așa vei fi mulțumit de alegere și mai mult decât atât, te vei putea bucura de relaxare și confort în propria casă.

Sursa foto: drive.google.com/file/d/1mvFHPpm3wWe2ri6VM0b4QqGfoi0xe0HO/view