Contabilitatea la firme

Detalii

CategoriiEconomie
Taguricontabilitate, firma, Romania
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1026

Voteaza & Distribuie

Descriere

Serviciile de contabilitate incep sa prinda amploare de la an la an si asta datorita cresterii numarului de firme in tara noastra. Toata lumea stia si stie ce este un contabil si rolul acestuia, insa cu multi ani in urma, desi firmele apartineau statului, unele dintre acestea nu detineau un contabil angajat. Aceasta eroare mai este intalnita si in prezent doar ca intr-un numar foarte foarte mic de cazuri.
Este necesar ca orice firma sa beneficieze de servicii de contabilitate pentru a calcula profitul dvs., suma investita, taxele si impozitele care se platesc, calcularea veniturilor in asa fel incat sa platiti mai putin catre stat s.a.m.d. Toate acestea intra toate in atributiile unui contabil.
Acum firmele nu se mai pot scuza ca nu au gasit contabil fiindca pe internet sunt zeci si sute de anunturi si site-uri care ofera servicii de contabilitate contra cost, fiecare aducand o oferta de pret cat mai buna pentru serviciile oferite.
Cunosc patroni tineri, de seama cu mine sau cu doi, trei ani mai mari, care si-au deschis o societate comerciala si-si gestioneaza ei toata afacerea. Se intreaba: De ce platesc atat de mult la stat? Raspunsul nu ar trebui sa fie ca "nu stii sa gestionezi", desi are o parte de adevar, ci pentru faptul ca nu ai un contabil care sa se ocupe de asta. Desigur ca micile afaceri au rezistat aproximativ un an, dupa care s-au ales cu lanturi si lacate. Trist, nu? Si inca nu suntem capabili sa ne dam seama de importanta serviciilor de contabilitate intr-o firma. Practic, o firma se deschide pentru a scoate profit si pentru a oferi oamenilor ceea ce au nevoie. Nu e trist sa se inchida ceva de care avem cu totii nevoie? Ca noi doar am fost clienti buni, dar problema este in interiorul firmei.
Daca maine ti-ai deschide o afacere, esti dispus sa-ti angajezi un contabil sau esti dispus sa faci aceeasi greseala pe care o fac majoritatea celor care sunt incepatori in domeniul afacerilor?
http://www.biroulcontabil.ro/