Cinci animale care dovedesc ca si natura are simtul umorului

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 8 august 2018
Vizualizari6116

Voteaza & Distribuie

Descriere

Din cand in cand, oamenii de stiinta descopera animale al caror aspect dovedeste clar faptul ca si mama natura are simtul umorului. Nu toate animalele trebuie sa fie impunatoare ca leul african, superbe ca paunul sau impresionante ca balenele uriase. Este greu de crezut ca urmatoarele cinci specii de animale nu au fost cumva create in gluma:

5. Maimuta jumatate-fund

Se stie ca masculii mai multor specii de animale folosesc diferite tactici pentru a atrage un numar cat mai mare de femele in perioada imperecherii. Uneori insa, si femelele sunt dotate cu adevarate "arme ale frumusetii" pe care sa le foloseasca in scop reproductiv. Femelele de macac (Macaca nigra) si-au dezvoltat o trasatura pe care femeile au inceput sa o exploateze la greu doar in ultimii cativa zeci de ani, si anume fundul.

Macaca-nigra

Maimutele din specia Macaca nigra i-au uimit chiar si pe oamenii de stiinta cu posterioarele lor imense, lucioase si rosii. Deoarece aceste maimute nu au o perioada specifica de imperechere pe an, ele au nevoie de fundurile lor impresionante pentru a atrage un numar cat mai mare de parteneri. Primatele din specia Macaca nigra au parteneri sexuali multiplii iar contactul sexual se produce doar atunci cand femela isi etaleaza organul sexual impresionat prin fata masculului.

4. Sarpele in forma de penis
Prin intermediul acestui articol, ii informam pe cei care cred in reincarnare ca ar putea avea nesansa sa se renasca sub forma de...penis, sau cel putin luand forma unui sarpe care arata exact ca un falus. Acest amfibiam este atat de putin dezvoltat pe scara evolutiva incat nu are plamani, artere, vene sau ochi. Ciudata creatura a fost descoperita in 1968 in Brazilia iar biologii nu au stiu nici pana in zi de azi cum respira. Unii speculeaza ca ar respira prin pielea extrem de subtire si fina, aidoma celei de pe...un penis uman.

vierme-penis

3. Testoasa cu aspect de pui jumulit
Va informam ca urmatorul animal nu este un personaj din cartile de benzi desenate, ci o testoasa foarte rara, din familia Pelodiscus sinensis, cu carapace moale. Acestea pot fi intalnite in Asia, mai ales in China, unde fac parte din meniul oamenilor cu dare de mana. Ele nu au in general cu pielea alba dar pot suferi de albilism, motiv pentru care unele exemplare sunt depigmentate. O alta particularitatea a acestor testoase este faptul ca au o brahnie speciala in zona buco-faringiana, pe unde elimina urina! Ele practic, elimina urina pe gura...


Pelodiscus-sinensis

2. Maimuta cu posteriorul pe cap
Maimuta saki cu barba din jungla sud-americana are o frunte proeminata, cu forma de....posterior. Ai crede ca mama natura si-a batut joc de aceste animale cand le-a funduri in loc de frunti dar necazurile lor nu se opresc aici. Ele locuiesc in zone extrem de populate din albia Amazonului si sunt pe cale de disparitie.

Desi oamenii i-ar putea considera hidosi din cauza fruntii cu aspect de fund, masculii din aceasta specie se folosesc de acest atu pentru a atraga cat mai multe partenere. De fapt, fruntile lor sunt doar pentru diversiune, pentru a distrage atentia femelelor de la penisurile lor hidoase, echipate cu....spini.

saki

1. Omida cu aspect de... fecale
Hai sa stabilim ceva de pe acum: bietele animale pe care vi le vom prezenta in continuare au evoluat de fapt, deoarece nici un pradator nu vrea sa manance un animal cu aspect de... fecale. Omida de Papilio cresphontes, o specie de fluturi care traieste in America de Nord, inainte sa se transforme intr-o insecta superba, trebuie sa stea o vreme camuflata sub forma de fecale de pasare. Pe langa forma ingenioasa, omida cu pricina mai emana si un miros pestilential pentru a convinge si mai mult pradatorii sa stea departe de ea.


larva