Cercetașii informează timișorenii asupra pericolelor furtunilor

Detalii

CategoriiSocial
TaguriTimisoara
Ultima actualizareSambata 4 noiembrie 2017
Vizualizari1058

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cercetașii din Centrul Local Licos Timișoara invită comunitatea timișoreană sâmbătă, 4 noiembrie, la o serie de ateliere ce vor avea loc în Parcul Copiilor menite să ofere informații despre pericolele ce pot apărea în caz de furtună și despre măsurile de siguranță recomandate în astfel de situații. Evenimentul face parte din campania de conștientizare a pericolelor și măsurilor de siguranță necesare pe timp de furtună, COD ROȘU.

În urma distrugerilor provocate de furtuna din data de 17 septembrie 2017 atât în Timișoara, cât și în majoritatea localităților din vestul țării, care s-a soldat și cu pierderea de vieți omenești și zeci de răniți, seniorii Centrului Local Licos Timișoara au ajuns la concluzia că lipsa de informare a populației cu privire la riscurile și măsurile de siguranță care sunt necesare în timpul vremii extreme pune în pericol comunitatea locală. Astfel, echipa Furtunoșii, formată din cercetași seniori, a decis să se implice activ în informarea comunității asupra pericolelor pe care furtunile pot sa le declanșeze și a măsurilor de siguranță ce se impun în momentul unui episod atmosferic extrem.

Aceștia își propun să dobândească informațiile necesare în situații de urgență și să le împărtășească cu membrii comunității locale, dar și cu cetățenii din localitățile din apropierea Timișoarei, să mobilizeze comunitatea locală pentru refacerea aspectului anumitor locații încă afectate de furtună. Pentru atingerea acestor obiective, echipa a pregătit o serie de 4 evenimente în care cetățenii participa atât la o sesiune de informare asupra pericolelor furtunii și măsurilor de siguranță necesare, cât și la diferite ateliere și alte activități. Pe lângă sesiunile de informare de care vor avea parte, cetățenii vor primi și broșuri informative în care vor avea sintetizată informația, pentru a putea reciti când este necesar.

"COD ROȘU în Parc: Gata oricând, și în caz de furtună!" este al doilea eveniment dintr-o serie de 4 evenimente ale campaniei de conștientizare COD ROȘU. Proiectul este finalist în concursul „Lideri Implicați în Dezvoltare Locală” și a primit finanțare din partea Lidl pentru a fi realizat. Vă așteptăm sâmbătă, 4 noiembrie, ora 13:00, în Parcul Copiilor pentru a participa la diferite ateliere. Vor urma alte 2 evenimente care au ca scop informarea cetățenilor cu privire la pericolele furtunii și măsuri de protecție în caz de episoade atmosferice extreme: în data de 19 noiembrie într-un centru comercial și în data de 26 noiembrie într-o școală dintr-o zonă rurală a județului Timiș.

Seniorii din Centrul Local Licos Timișoata vă așteaptă alături de ei pentru a ajuta cetățenii să fie „Gata oricând!” și pe timp de furtună, precum ne îndeamnă motto-ul cercetașilor.