Cele 5 boli ale copilariei

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari699

Voteaza & Distribuie

Descriere

Toti ne-am confruntat la un moment dat cu una sau mai multe boli ale copilariei. Asemanatoare si totusi diferite, ele isi fac aparitia in viata fiecarui om fie direct, fie prin cunostinte si prin proprii copii. Rujeola, rubeola, varicela, scarlatina, oreionul – nu sunt grave, dar nici nu le putem trece cu vederea. Avantajul este ca odata ce ne-am lovit de ele, organismul nostru capata anticorpi impotriva lor.


In acest articol, NEI Medica va descrie pe scurt cele 5 boli ale copilariei, pentru a va ajuta sa le recunoasteti din timp:


1. Rujeola


Mai cunoscuta ca ,,pojar", rujeola este o afectiune foarte contagioasa, motiv pentru care de multe ori apare la mai multi indivizi din cadrul aceluiasi colectiv – in special in cazul copiilor de la gradinita si scoala primara.


Cea mai comuna cale de raspandire a rujeolei este prin aer, iar aceasta afecteaza sistemul imunitar timp de cateva saptamni, crescand riscul de pneumonie si otita.


Dintre simptomele cel mai des intalnite amintim febra, tusea, rinoreea, oboseala si eruptia sub forma unor puncte rosii.


2. Rubeola


Asemanatoare cu rujeola, rubeola se transmite, de asemenea, pe calea aerului, prin contact cu persoana afectata. Ea debuteaza cu febra usoara, urmatorul simptom important inaintea eruptiei fiind inflamarea ganglionilor.


Este o boala usoara ce nu ridica problema multor riscuri.


3. Varicela


Cunoscuta si ca ,,varsat de vant", varicela este, probabil, cea mai comuna boala a copilariei. Simptomele includ febra si eruptie, urmata de vezicule cu lichid. Dupa disparitia acestora din urma raman cruste ce persista aproximativ o saptamana.


4. Scarlatina


Apare de obicei toamna si iarna este si este transmisa prin tuse sau prin stranut. Debutul este brusc, prin febra, dureri in gat si varsaturi, asemanandu-se foarte mult cu gripa. Eruptia este prezenta pe tot corpul, sub forma unor puncte rosii.


Desi nu este grava, scarlatina trebuie tratata cu seriozitate pentru a se evita complicatiile.


5. Oreionul


Afecteaza, in special, glandele salivare, desi poate avea efecte in tot organismul. Primele semne ale bolii sunt reprezentate de febra si durere in spatele urechilor. Pentru diminuarea durerii se recomanda consumul lichidelor caldute si comprese calde.


Copilaria este o perioada frumoasa in viata fiecarui om. Unele dintre momentele importante pot fi marcate si de catre bolile obisnuite varstei fragede – din acest motiv atentia la simptome, grija si afectiunea celorlalti sunt deopotriva la fel de importante pentru copiii afectati.


Clinica NEI Medica Asist, situata in strada Johann Strauss nr. 2A te asteapta cu dotari la cele mai inalte standarde, un laborator propriu de analize, personal medical de specialitate dedicat si profesionist.


Serviciile de Medicina Muncii si Securitate in Munca sunt completate de o gama diversa de specialitati medicale menita sa vina in intampinarea companiilor si persoanelor fizice deopotriva.


MEDICINA DE LABORATOR, PSIHOLOGIE, NEUROLOGIE, OFTALMOLOGIE, ORL, PEDIATRIE, GINECOLOGIE, IMAGISTICA-ECOGRAFIE sunt doar cateva dintre specialitatile pe care clinica le pune la dispozitie.


Informatii suplimentare pot fi gasite: www.neimedica.ro


Pentru mai multe detalii:

Monica Magureanu

monica.magureanu@neipandorra.ro


NEI Medica Asist


Str. Johann Strauss nr. 2A

Sector 2, Bucuresti

Mobil: (+40) 742.044.510

Fax: (+40) 213.10.00.99