Cele mai comune materiale de inele de logodnă

Detalii

CategoriiShoping
Taguriinel de logodna, inele
Ultima actualizareJoi 24 februarie 2022
Vizualizari389

Voteaza & Distribuie

Descriere

Inelul de logodnă are o semnificație deosebită fiind cel care însoțește mare întrebare care leagă un cuplu la o viață frumoasă și fericită împreună. De aceea, materialul din care acesta este creat trebuie să fie unul calitativ, care să dureze o viață și care să își păstreze aspectul indiferent de trecerea anilor, simbolizând astfel viața în doi. Ca urmare, în cele ce urmează vei afla totul despre cele mai utilizate materiale pentru inelele de logodnă.

Inele de logodnă din aur

Aurul este cel mai durabil material, aspectuos și elegant, fiind cea mai potrivită alegere atunci când vrei să oferi o bijuterie însoțită de o declarație de dragoste.

 • Aurul galben poartă culoarea autentică a acestui material și este unul dintre cele mai întâlnite și purtate tipuri de aur.
 • Aurul alb are în el o concentrație mai mare de nichel, puțin cupru și puțin zinc pentru a putea căpăta nuanța aurului alb.
 • Aurul roz este de asemenea o combinație de aur galben cu cupru, zinc și puțin argint sau nichel, diferența de nuanță între aurul roz și cel alb fiind dată de procentele metalelor folosite în compoziție.

În ceea ce privește citirea numărului de karate, aceasta este simplă: numărul de karate inscripționat pe inelul de aur reprezintă conținutul de aliaje de aur. Astfel, inelul de 24 de karate are în el aur pur, cel de 18 karate are 85% din compoziție aur, iar cel de 12 karate are aur în proporție de 50%.

Alte materiale folosite pentru inelele de logodnă

Desigur, există inele de logodnă și din alte materiale, unele mai accesibile din punct de vedere al prețului, dar și mai ușor de prelucrat pentru un model deosebit.

 • Un inel de logodnă din argint poate să fie o alternativă inelelor din aur, mai ales în cazul în care persoana care îl poartă are un stil mai tineresc sau mai nonconformist.
 • Inelele de logodnă din argint placate cu aur pot să fie soluția celor care din punct de vedere financiar nu își permit achiziționarea unui inel din aur.
 • La pol opus se situează inelele de logodnă din platină, un material în vogă, extravagant și cu un preț pe măsură.

Tipuri de inele de logodnă

Există multe modele de inele pentru cerere în căsătorie, satisfăcând astfel toate preferințele în materie de bijuterii, fie că vorbim de o persoană elegantă și pretențioasă, fie că ne gândim la o fire sportivă. Odată stabilit tipul materialului pe care ți-l dorești pentru inelul de logodnă, rămâne să alegi modelul ideal.

 • Unul dintre cele mai întâlnite modele de inele de logodnă, care nu se va demoda niciodată, indiferent de ce alte modele apar în trend, este inelul cu un singur diamant. Subtil și fin, diamantul cel mai folosit este fie cel rotund, fie cel tip coroană.
 • Modelul Pave este cel care are o piatră mare centrală cu pietre mici ce cad pe linia inelului oferindu-i acestui tip de inel o strălucire aparte.
 • Inelul de logodnă cu trei pietre, una mai mare și două mai micuțe este cel care simbolizează ziua de ieri, cea de azi și cea de mâine.
 • Inelul Halo este de asemenea extrem de popular fiind o combinație de pietre mici ce înconjoară o piatră mare.
 • Inelul în stil Bazel a câștigat foarte mulți adepți datorită aspectului nonconformist, modern și practic. Piatra este situată într-o ramă clară, bine definită, care protejează piatra și îi captează perfect strălucirea.

Odată ce apare și verigheta, unele inele de logodnă merg purtate lângă aceasta, pe când altele vor rămâne pe inelarul mâinii stângi. Pentru că simbolul acestuia este promisiunea de a petrece o viață frumoasă alături de persoana iubită, este de înțeles necesitatea de a alege inelul perfect. Acum că ai aflat totul despre cele mai utilizate materiale din care se confecționează inelele de logodnă, dar și care sunt cele mai alese modele de inele, cu siguranță îți va fi mult mai ușor să faci cea mai inspirată alegere.