Cea mai mare companie IT listată pe piața AeRO la BVB, AROBS,  primită cu entuziasm de investitori și analiști 

Cea mai mare companie IT listată pe piața AeRO la BVB, AROBS,  primită cu entuziasm de investitori și analiști 

Detalii

CategoriiIT
Taguriit
Ultima actualizareMiercuri 22 decembrie 2021
Vizualizari108

Voteaza & Distribuie

Descriere

Acțiunile AROBS Transilvania Software, companie de IT din Cluj-Napoca, au debutat în forță în Piața AeRO a Bursei de Valori București BVB). Entuziasmul pieței s-a putut vedea și în faptul că, la lansare, evaluarea bursiera de 884 milioane de lei a fost cu 43% peste cea din plasament privat efectuat în octombrie 2021.

Acțiunile sunt tranzacționate sub simbolul bursier AROBS. Creată acum 23 de ani, în 1998 de către antreprenorul Voicu Oprean, AROBS este numită și multinaționala de la Cluj, având șapte birouri deschise în România și alte șapte peste granițe. AROBS livrează servicii software și soluții pentru o gamă largă de clienți activi din întreaga lume, din multe industrii performante. În luna octombrie 2021, AROBS a închis anticipat un plasament privat, cel mai mare din istoria pieței AeRO, în sumă de 74,2 milioane de lei. Fondurile atrase vor susține strategia de extindere a companiei, prin achiziția de companii în România și nu numai, deschiderea de noi filiale în Europa și Statele Unite, precum și pentru dezvoltarea de noi expertizelor și specializări ale companiei.

Deja AROBS a achiziționat prima companie din cele propuse a fi adăugate Grupului AROBS. Berg Software este o companie fondată în anul 1991, cu birouri în Timișoara, Lugoj și Oradea, și este specializată în dezvoltarea de software, instalare cloud și migrare, și în servicii de digitalizare. Berg a implementat peste 2.700 de proiecte software, pentru mai mult de 760 de clienți din peste douăzeci de țări, marea majoritate a acestora fiind companii din Germania, Austria și Elveția.

AROBS se află în expansiune continuă și într-o fază avansată de negociere pentru achiziția unor companii de excepție din domeniul serviciilor software, sau care dețin și operează produse de optimizarea afacerilor și de management de flotă.