Ce trebuie să știi dacă vrei să amanetezi obiecte din aur

Ce trebuie să știi dacă vrei să amanetezi obiecte din aur

Detalii

CategoriiRegional
Taguriaur, bijuterii, casa de amanet
Ultima actualizareMiercuri 17 noiembrie 2021
Vizualizari76

Voteaza & Distribuie

Descriere

Amanetarea bijuteriilor sau a altor obiecte din aur reprezintă o soluție pe care o poți lua în considerare, atunci când ai urgent nevoie de o sumă de bani. De-a lungul timpului, acest metal prețios a reprezentat o adevărată atracție pentru oameni. Aurul este valoros și reprezintă o investiție de luat în calcul în orice moment. Aurul poate fi și o salvare, când întâmpini dificultăți financiare. Casele de amanet acceptă foarte multe bunuri ca garanții pentru împrumuturile oferite. Dacă ai în calcul amanetarea unora dintre obiectele tale de aur, iată câteva lucruri importante pe care trebuie să le cunoști.

Calitatea aurului


Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști referitoare laamanetarea aurului este faptul că obiectele se acceptă ca garanție pentru un împrumut doar după o analiză atentă. Astfel, pentru determinarea calității metalului prețios, personalul casei de amanet va verifica, cu ajutorul unei lupe, dacă pe piesele sau fragmentele tale de aur există un marcaj care să indice caratele acestora. În funcție de cantitatea altor metale cu care este amestecat, aurul poate avea de la 9K și până la 24 K. Bineînțeles, marcajul cel mai mare reflectă și cel mai ridicat grad de puritate al aurului. Unele persoane pot deține și piese marcate HGE (heavy gold electroplate), GP (gold plated) ori RPG (rolled gold plated), între ele nu sunt confecționate din aur, ci doar placate cu o cantitate nesemnificativă de metal prețios.

Autenticitatea și gramajul aurului

Odată evaluată calitatea aurului și starea obiectelor aduse pentru garanție, casa de amanet va efectua și un test de gravură-acid, ca să se asigure de autenticitatea metalului prețios. Acest lucru este necesar pentru stabilirea valorii aurului. Cu cât numărul caratelor este mai mare, cu atât aurul este mai prețios. Mai departe, obiectele realizate din acest minunat material se cântăresc și, în funcție de gramaj și carate, se stabilește suma de ani pe care o poți primi de la casa de amanet.

Contractul de împrumut între cele două părți

Atunci când amanetezi aur la casa de amanet, ai posibilitatea de a-l folosi drept garanție pentru un împrumut, dar și de a-l vinde casei de amanet. Centrele de amanet funcționează după un principiu simplu, dar corect și total transparent. În momentul în care amanetezi bunurile din aur vei primi bani pentru acest lucru, o sumă ce reflectă valoarea obiectului amanetat. Această sumă va fi trecută într-un contract. Documentul încheiat între solicitant și casa de amanet va include și data la care a fost încheiat contractul, precum și data la care acesta expiră, comisionul perceput pentru fiecare zi și obiectele oferite drept garanție.

Este esențial să înțelegi că, în momentul semnării contractului, te angajezi să rambursezi împrumutul și dobânda aferentă, până la data menționată în document. În această perioadă, casa de amanet îți va păstra aurul în condiții de maximă siguranță, dar dacă nu te prezinți la timp pentru răscumpărarea lui, va deveni proprietatea unității.

Prelungirea sau reînnoirea contractului


Obiectivul casei de amanet nu este să îți rețină obiectele din aur. Prin urmare, la semnarea contractului vei primi informații legate de neachitarea datoriei la timp. În acest caz, există varianta de a solicita o prelungire a valabilității contractului, prin achitarea unui comision pentru fiecare zi suplimentară. De asemenea, ai opțiunea de a reînnoi contractul, dacă nu-ți poți plăti împrumutul la scadență sau vrei să plătești în totalitate dobânda și să optezi pentru un nou credit.

Serviciile pe care ți le oferă casele de amanet reprezintă o variantă de a depăși dificultățile financiare. Atunci când trebuie să rezolvi urgent anumite probleme și nu ai de unde să obții un împrumut, poate fi la îndemână să-ți amanetezi bunurile din aur și să ai garanția că vei obține o sumă care să reflecte valoarea obiectelor tale.

Sursa foto: images.unsplash.com