Ce sunt sporturile virtuale și cum funcționează acestea

Ce sunt sporturile virtuale și cum funcționează acestea

Detalii

CategoriiDivertisment, Sport
Tagurijocuri online, sport
Ultima actualizareLuni 17 octombrie 2022
Vizualizari73

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pasionații de sport au posibilitatea să urmărească echipele preferate și jucătorii favoriți, atît la televizor, cât și pe dispozitivele mobile (smartphone, tabletă, laptop). Ei aleg să plaseze pariuri pe meciuri, competiții, scoruri și faze, ca să trăiască din plin bucuria victoriei. Pariurile sportive au devenit un hobby îndrăgit de tot mai mulți oameni, pentru că sunt diverse, atractive și spectaculoase.

Pe lângă sporturile cu jucători reali, au apărut sporturile virtuale, care sunt realizate pe calculator, prin programe speciale și grafică perfomantă. Există o gamă largă de competiții virtuale, cu echipe, jucători și campionate urmărite de milioane de oameni din toată lumea. Iată care sunt particularitățile acestor sporturi și cum se pariază pe întreceri virtuale, pentru câștiguri reale.

Care sunt cele mai populare sporturi virtuale

Cele mai urmărite sporturi pentru pariuri virtuale sunt fotbal, tenis, baschet, ciclism, speedway, sporturi cu motor. La fotbal sunt organizate campionate virtuale cu echipe care le reproduc pe cele reale sau cu echipe originale, care poartă nume interesante și au mulți suporteri, chiar dacă nu se desfășoară în realitate, ci sunt create pe calculator.

Se organizează Virtual Football cu meciuri tur-retur, Cupa României la fotbal virtual FIFA20 sau competiții europene intercluburi virtuale, de exemplu Champions League și Europe League. Inspirate din esports, jocurile de fotbal virtual au o grafică realistică, iar detaliile despre fiecare jucător, fază, teren sau meci sunt realizate astfel încât suporterii să se bucure pe deplin de spectacolul fotbalistic. Sonorul, efectele speciale și comentariul live contribuie la frumusețea și atractivitatea sporturilor virtuale.

Pe lângă aceste sporturi pe calculator există și curse virtuale de câini și de cai. Ritmul alert în care sunt programate întrecerile și frumusețea animațiilor determină mulți pasionați de sporturi să urmărească streamingul virtual și să plaseze pariuri virtuale pe meciuri, faze, goluri, jucători, echpe, jockey ș.a.

Cum se joacă la pariuri virtuale

Competițiile la sporturi virtuale au durată mai mică decât cele din lumea reală, de aceea pariurile virtuale sunt plasate mai rapid, chiar și la câteva minute distanță. Jocul este mai alert, ritmul de pariere este accelerat, mizele sunt mai mici decât la sporturile reale. Viteza de reacție și atenția la detalii sunt necesare pentru alegerea celor mai bune variante de pariere.

Pentru meciurile de fotbal virtual pot fi plasate pariuri pe scor final, șansă dublă, total goluri și total goluri peste/sub. La tenis sunt pariuri virtuale pe rezultat meci, scorul game-ului și total puncte. Pentru meciurile virtuale de baschet se poate paria pe echipa câștigătoare, pot fi plasate pariuri virtuale de tip handicap și total puncte.

Pariurile virtuale la speedway sunt de tip câștigător, estimare sau each way (două pariuri separate prezente pe un singur bilet), la cele mai tari curse de motociclete virtuale. În mod similar, pentru circuitele de ciclism, pentru cursele de câini și de cai, jucătorii pariază pe câștigător, estimare, pariu tricast (sunt selectate opțiunile de pariere pentru locurile unu, doi şi trei într-o cursă, în orice ordine).

Se recomandă un stil de joc responsabil, pentru o experiență agreabilă și relaxantă, care să aducă bucuria victoriei și plăcerea întâlnirii cu echipele și jucătorii favoriți din sporturi virtuale precum fotbal, baschet, tenis, ciclism, speedway, curse de câini și de cai.

Sursa foto: Shutterstock.com