Ce înseamnă intervenția chirurgicală de corecție a pleoapelor?

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurichirurgie estetica, chirurgie plastica
Ultima actualizareMiercuri 20 ianuarie 2021
Vizualizari475

Voteaza & Distribuie

Descriere

Blefaroplastia sau operația pentru corecția pleoapelor căzute este una dintre cele mai solicitate intervenții estetice care au loc în cabinetele de specialitate. Cel mai des, procedura este solicitată de persoanele mai în vârstă, pentru că această problemă este întâlnită de obicei la pacienții care au peste 40 de ani. Intervenția este sigură și eficientă, cu rezultate durabile și este recomandată atât femeilor, cât și bărbaților. În timp, pielea de la nivelul ochilor își pierde elasticitatea și astfel țesutul adipos iese în evidență, conferind un aspect neplăcut, îmbătrânit al chipului. Operația poate fi realizată atât la pleoapele superioare, cât și la cele inferioare, în funcție de fiecare caz în parte, iar la nevoie se poate asocia și cu un lifting facial. Iată ce presupune această intervenție chirurgicală.

Ce presupune operația

Chirurgia pleoapelor sau blefaroplastia elimină ridurile și pungile de sub ochi, redă chipului un aspect tineresc, dar are și un rol practic, pentru că elimină excesul de grăsime din zona ochilor, care poate incomoda vederea. Operația se face, în mod normal, cu anestezie locală combinată cu sedare ușoară, dar în anumite situații poate fi necesară anestezia generală. În funcție de complexitatea intervenției, durata poate să fie de 1 oră sau chiar de 3 ore, dacă este necesară o procedură extinsă, la nivelul pleoapei inferioare și a celei superioare.

Este important de reținut că operația nu lasă cicatrice vizibile, pentru că incizia se face de-a lungul unui pliu natural al pielii. În plus, sutura se realizează cu fire speciale, atraumatice, care se scot după aproximativ 7 zile. În cel mult 14 zile de la data intervenției, vor dispărea aproape complet urmele intervenției. Imediat după operația de blefaroplastie, este necesară o îngrijire atentă a zonei și respectarea unor reguli simple. Pacienta va primi tratament cu antibiotice, picături de ochi speciali și i se va recomanda să poarte ochelari fumurii de protecție, pentru a masca echimozele și edemul care este normal să apară în primele zile.

În unele cazuri, când nu există un exces de grăsime sau de țesut la nivelul pleoapei, aspectul zonei ochilor poate fi îmbunătățit prin metode nechirurgicale. Cea mai folosită este injecția cu botox sub linia sprâncenelor, pentru efect de lifting, care va ridica puțin și pleoapele superioare. Pentru pleoapa inferioară, poate fi umplută cu botox zona care se află sub pungile de sub ochi. În acest fel, pielea se va ridica, iar pungile vor fi mai puțin vizibile. Totuși, aceste proceduri nu vor avea același efect ca operația de blefaroplastie.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/vaz-vedere-ochi-pupila-890550/