Care sunt avantajele folosirii ventilatiei cu recuperare de caldura in locuinta?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriSisteme de ventilatie
Ultima actualizareLuni 19 februarie 2018
Vizualizari998

Voteaza & Distribuie

Descriere

O locuinta functionala, bine organizata, dotata cu tot ce ne trebuie pentru confortul de zi cu zi, amenajata astfel incat sa indeplineasca toate cerintele noastre in materie de design interior, calda, primitoare, permanent curata si bine aerisita sunt principalele aspecte pe care ni le dorim transpuse in realitate cand vine vorba despre caminul nostru.

Iar pentru a avea cu adevarat o casa foarte curata, un climat sanatos, in care sa ne simtim cat mai comod, nu este suficient doar a proceda la clasicele metode de dereticat prin camere, precum maturat, utilizarea aspiratorului, stergerea prafului de pe mobila si de pe parchet, aerisirea deschizand larg ferestrele de cateva ori pe zi sau acele activitati de curatenie generala, de amploare, realizata o data la cativa ani, cand zugravim din nou peretii, facem reparatii, inlocuim mobilierul invechit etc. Este nevoie de mai mult de atat, iar asta nu presupune activitati suplimentare si efort fizic, ci montarea in locuinta noastra a unor sisteme performante de ventilatie rezidentiala.

Este vorba despre sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, care odata instalate in casa vor aduce o serie de beneficii importante si care au directa legatura cu calitatea aerului pe care il vom respira in locuinta noastra, unul care isi va pastra toate proprietatile bioenergetice, atat de bun pentru sanatatea noastra. De asemenea, pe tot parcursul anului, indiferent de sezon, aceste sisteme moderne isi vor dovedi eficienta, furnizandu-ne constant caldura suficienta in casa atunci cand ne confruntam cu temperaturi scazute, precum si racoare in perioadele toride.

Totodata, un alt avantaj care cu siguranta va cantari mult este si cel privitor la economiile semnificative realizate la factura de caldura si energie electrica, alegand sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura. Si tot la capitolul curatenie, aceste sisteme au rolul de a elimina acel deranjant condens geamuri, va fi o bariera in calea formarii igrasiei, precum si a mucegaiului de pe pereti.

Utilizarea acestui echipament compact si care nu ocupa spatiu, pentru ca este incorporat in perete, este una extrem de simpla, prin intermediul telecomenzii, nu va produce zgomot, fiind practic silentios pe programul de noapte, nu va presupune cheltuieli suplimentare, pentru ca nu sunt utilizate filtre si alte consumabile ce necesita la un moment dat inlocuire, iar intretinerea, de asemenea, nu presupune eforturi speciale din partea noastra.