4 lucruri pe care să nu le faci într-un cabinet stomatologic

Detalii

CategoriiSanatate
Taguricabinet stomatologic, stomatolog, stomatologie
Ultima actualizareVineri 13 martie 2020
Vizualizari692

Voteaza & Distribuie

Descriere

Frica de dentist este ceva comun. Ea este asociată, mereu, cu amintirea durerii resimțite la anumite intervenții. Din acest motiv decizia de a merge la cabinet nu este niciodată ușoară, deși, până la urmă, tot o vei lua, pentru a preveni alte complicații. Dar te-ai gândit vreodată care sunt lucrurile care îi enervează pe medici la pacienții lor? Până la urmă, ei ar trebui să fie foarte relaxați atunci când își fac treaba, pentru că sunt cei care au grijă de dinții tăi. De ce să le dai motive de stres? Ei sunt, înainte de toate, oameni, așa că nu te mira dacă sunt, din când în când, deranjați de atitudinea ta.

Iată, în continuare, 4 lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată atunci când ești la un consult stomatologic:

1. Nu veni cu dinții nespălați

Spălatul dinților înainte de vizita la stomatolog este una dintre cele mai importante condiții pentru a avea o relație bună cu medicul. Cu siguranță că acesta nu vrea să știe care a fost ultimul tău meniu, așa că încearcă să eviți momentele penibile. De asemenea, dacă pacientul nu are resturi de mâncare în gingii, multe dintre intervenții, printre care și implantul dentar, vor putea fi făcute mai bine. Dacă vrei mai multe amănunte despre această procedură, intră pe 5dent.ro. și vezi etapele prin care trebuie să treci și costurile pe care le implică.

2. Nu vorbi prea mult

Nu că dentistul nu ar fi interesat să afle povestea ta de viață spusă în 30 de minute, dar cum să vorbești tocmai la cabinetul stomatologic?! Lasă-l pe medic să își vadă de treabă, ca să poată face o examinare completă și aprofundată a gurii. În plus, astfel se va putea concentra pe problemele tale dentare, așa că, mai bine, vorbește numai atunci când trebuie să răspunzi la întrebări legate de tratament.

3. Nu minți medicul

Medicul trebuie să fie la curent cu istoria problemelor tale dentare. Orice fel de denaturare a adevărului îți va face rău tot ție, așa că ar fi bine să îi spui totul. Nu te deranja să îl minți în privința ultimei tale vizite la cabinet, chiar dacă nu ai mai fost de doi ani la un control! Își va da seama și singur de răspuns după ce te va examina. Politețea ține, până la urmă, și de corectitudine.

O altă minciună des întâlnită este cea legată de medicație. Anumite pastile pot interfera cu o serie de proceduri stomatologice, așa că este la fel de important să îi spui medicului dentist ce tratament urmezi. De asemenea, fii sincer în legătură cu rutina de îngrijire pe care o ai, pentru că e important ca doctorul să știe. De exemplu, periatul o singură dată pe zi are anumite consecințe, la fel și nefolosirea unor produse de igienă precum ața sau apa dentară. Stomatologul este prietenul tău, așa că povestește-i problemele și obiceiurile pe care le ai, pentru a primi soluții personalizate și sfaturi adaptate.

4. Nu refuza radiografiile

Nu refuza radiografiile doar pentru că ești îngrijorat de expunerea la radiații. Cantitatea lor este suficient de mică, așa că nu îți va provoca niciun fel de probleme de sănătate. Razele X îi ajută pe stomatologi să identifice orice problemă pe care o ai și sunt excelente pentru măsuri profilactice.

În concluzie, dentiștii pot fi și ei deranjați de la întâlnirile cu pacienții. Așa că, înainte de a păși în cabinet, nu uita că medicii trebuie să vadă în tine un partener care să îi ajute să repare toate problemele danturii.

sursa foto - pixabay.com