Când este bine să începi construcția casei și ce trebuie să știi

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriconstructii case, termoizolatii
Ultima actualizareLuni 15 iunie 2020
Vizualizari575

Voteaza & Distribuie

Descriere

Decizia de a începe construcția casei trebuie să se bazeze nu doar pe un buget bine stabilit, ci și pe o serie de reguli care asigură succesul unui astfel de proiect. Indiferent dacă apelezi la serviciile unei firme specializate sau dacă îți ridici casa în regie proprie, e important să știi când se recomandă începerea procesului de construire. Cu toate că poate fi mai simplu să achiziționezi o casă gata făcută, cu siguranță nimic nu se compară cu satisfacția pe care o vei resimți după ce ți-ai construit casa visurilor tale!

Calendarul începerii unei construcții


Construcția unui imobil implică, în primă etapă, demararea proceselor birocratice. E foarte important ca eliberarea autorizației de construcție să se desfășoare în timp util, pentru a putea mai apoi să începi lucrările Trebuie să știi că obținerea autorizațiilor necesare durează de la 2-3 luni până la jumătate de an. De asemenea, pentru întocmirea dosarului de evaluare, va trebui să colaborezi cu o firmă de proiectare. Specialiștii se vor ocupa de concept și de proiectul tehnic, pe baza celui de-al doilea putând fi obținută și autorizația de contruire. E ideal să depui documentația necesară în sezonul rece.

Ca regulă generală, este recomandat ca perioada de desfășurare a lucrărilor să aibă loc între lunile martie și august, respectiv pe durata primăverii și a verii. Însă, data de începere a proiectului poate fi stabilită și ținând cont de complexitatea lucrării. O altă regulă pe care să o iei în considerare este că anumite finisaje, cum ar fi lucrările la fațada casei, ar trebui efectuate în condiții termice moderate. Motivul? Temperaturile mari pot produce crăparea acesteia. Totuși, specialiștii nu recomandă demararea lucrărilor mai târziu de luna septembrie, atunci când intrăm, deja, în sezonul ploios.

Bugetul: când să începi ridicarea casei

Înainte de a începe construcția locuinței de vis, conturează un buget aproximativ. Nu uita să aloci un plus de aproximativ 20% din valoarea investiției pe care îl vei putea folosi pentru cheltuieli neprevăzute deoarece, aproape de fiecare dată, ele apar. Dacă nu vrei să lucrezi în regie proprie, informează-te cu privire la prețul manoperei.

Unul dintre cele mai importante sfaturi de care să ții cont este să nu renunți la materialele de calitate, chiar dacă ai, poate, un buget mai redus. În acest mod, te vei asigura că faci o investiție care îți va aduce beneficii pe termen lung. Hidroizolațiile și termoizolațiile sunt cele mai esențiale lucrări pentru o clădire sigură și confortabilă. Iată, de exemplu, cât te costă termoizolarea locuinței ca la carte și câți bani ai risipi în cazul pierderilor de căldură cauzate de folosirea unor materiale izolante de calitate slabă. Vezi oferta Macostore de termoizolații pentru mai multe detalii.

Cel mai bine este să începi demersurile birocratice pentru construcția casei în anotimpul rece. Astfel, primăvara vei putea deja să pornești lucrările propriu-zise. Asigură-te, însă, că dispui de bugetul necesar pentru finalizarea proiectului și, de asemenea, nu uita să te informezi referitor la ceea ce presupune construirea casei pe care ți-o dorești.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/nou-acasa-constructii-site-ul-casa-2419705/