Cămine de bătrâni la care să-ți duci părinții pentru cea mai bună îngrijire

Cămine de bătrâni la care să-ți duci părinții pentru cea mai bună îngrijire

Detalii

CategoriiSocial
Taguriazil de batrani, camin de batrani
Ultima actualizareMiercuri 21 octombrie 2020
Vizualizari86

Voteaza & Distribuie

Descriere

Internarea unei persoane dragi într-un cămin de bătrâni este mereu o decizie dificilă. Din păcate, puține centre de acest fel pot oferi cea mai bună îngrijire pentru persoanele diagnosticate cu Alzheimer și cu alte forme de demență sau pentru cele paralizate la pat. De aceea, într-un fel, este ușor de înțeles reticența celor care se găsesc în situația de a nu mai putea avea grijă de o rudă apropiată.

Totuși, există câteva criterii clare de evaluare pentru aceste centre, astfel încât persoanele care au nevoie de ajutor să poată găsi mai ușor și mai repede un cămin de bătrâni în București care să ofere servicii de îngrijire profesioniste. Dacă și tu cauți de un centru specializat pentru vârstnici, venim în ajutorul tău cu acest articol, în care prezentăm, succint, aspectele de care ar fi bine să ții cont atunci când alegi un cămin pentru părintele sau bunicul tău.

Serviciile oferite


Evident, serviciile pe care le oferă un cămin de bătrâni reprezintă cel mai important aspect care trebuie luat în calcul. Pentru a găsi un centru care să ofere serviciile de care are nevoie cel drag, trebuie să-ți fie clar care sunt nevoile sale de îngrijire. Astfel, o persoană încă independentă nu va avea aceleași nevoi ca un rezident paralizat sau diagnosticat cu Alzheimer în stadiu final.

Prin urmare, trebuie să te interesezi dacă personalul de la centrul pe care vrei să-l alegi are experiență și poate să ofere îngrijirea de care are nevoie tatăl sau bunicul tău. La fel de important este să existe personal de gardă non-stop, dar și medici care să-i consulte pe rezidenți în fiecare zi. Starea de sănătate a persoanelor în vârstă se poate deteriora foarte repede, de aceea ei trebuie să fie monitorizați constant.

Condițiile de cazare


Un alt aspect important în alegerea unui cămin îl reprezintă condițiile de cazare. De aceea, îți recomandăm să vizitezi mai multe centre și să vezi cu ochii tăi cum arată camerele, toaletele, cabinetele medicale și curtea. Este foarte important ca rezidentul să se simtă la fel de bine ca la el acasă și să nu aibă senzația că se află „într-un azil” sau spital. Interesează-te și care sunt activitățile pe care le pot face rezidenții pentru a-și ocupa timpul liber și află dacă respectivul cămin poate oferi ședințe de recuperare medicală. Acestea sunt esențiale pentru cei care au suferit un accident vascular sau au trecut recent printr-o operație.

Tot la capitolul condiții putem include și meniul zilnic. Verifică atent dacă mâncarea este preparată zilnic, cu respectarea normelor de igienă și întreabă dacă rezidenții pot beneficia de o dietă personalizată, în funcție de afecțiunile lor. Un meniu conceput greșit poate anula efectul tratamentului medicamentos sau poate chiar să pună în pericol viața rezidentului, dacă acesta suferă de boli grave, precum diabetul sau afecțiunile renale ori hepatice.

Localizarea


Poate primul aspect la care te vei gândi este amplasarea căminului pe care să-l alegi. Este normal să cauți un centru care să fie cât mai aproape de tine, astfel încât să nu pierzi mult timp în trafic, ori de câte ori vrei să vizitezi persoana dragă internată acolo. Ar fi bine să cauți un cămin care este localizat central, aproape de toate zonele importante ale orașului. Astfel, în drum spre muncă sau spre casă, te vei putea opri foarte ușor la centru, ca să stai puțin de vorba tatăl sau bunicul tău.

De asemenea, trebuie să te interesezi care este programul de vizită și să te asiguri că sunt luate toate măsurile necesară de igienă și protecție, în contextul pandemiei COVID-19, pentru ca rezidenții să fie în siguranță. Dacă vei avea în vedere toate aceste criterii menționate în articol, cu siguranță vei găsi un cămin de bătrâni unde cel drag va fi bine îngrijit și se va putea bucura de toată atenția pe care o merită.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/rela-ie-legatura-varstnica-in-varsta-3791664/