Camera copilului - locul său preferat din casă

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare
Ultima actualizareLuni 9 mai 2022
Vizualizari479

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu toții avem acel loc în care ne simțim bine și feriți de griji. La fel au și cei mici locul lor preferat din casă: camera în care petrec cel mai mult timp din zi încă de la primele ore de când au ajuns acasă. Acesta este pentru ei camera copilului, acel loc magic pe care părinții încep să îl gândească încă de când au aflat ceva mai frumoasă veste din viața lor: aceea că familia se va întregi cu un membru atât de așteptat!

De cele mai multe ori noii părinți și nu numai își doresc să găsească toate cele necesare de la un singur magazin online pentru copii și bebeluși. Iar acest lucru este acum posibil, deoarece există magazine precum Petite Ale, unde găsești tot ce ai nevoie atât pentru copilași mici, cât și pentru școlari.

Cum să arate camera copilului

Așa cum spuneam, camera copilului trebuie să fie acel loc în care el se simte în siguranță și unde își invită părinții și prietenii să petreacă împreună clipe magice înconjurați de jucării, mobilier și decor desprinse din lumea poveștilor. În funcție de vârsta copilului și decorul se va schimba pe măsură ce acesta va crește și nevoile i se vor diversifica. Cu toate acestea, este deosebit de important să alegi să investești în produse de calitate, cu design minimalist sau nordic, pentru a putea să pui mai ușor cap la cap diverse accesorii care să formeze un întreg.

1. Pentru nou născuți

Atunci când vorbim de produse pentru puericultură ne referim la produse de înaltă calitate, care să îi protejeze pe cei mici în această perioadă atât de delicată a vieții. Articolele pentru pat, de decor, pentru diversificare și jucăriile deopotrivă sunt în așa fel gândite încât să se încadreze în toate normele de siguranță atât ca design, cât și ca materialele din care sunt create.

2. Pentru toddlers

Dacă copilul tău a ajuns la vârsta creșei sau a grădiniței, deja nu mai este bebe și nevoile sale s-au schimbat. Acum începe să fie din ce în ce mai independent și să se joace chiar și singur sau alături de prieteni. Camera sa prinde o nouă formă cu ajutorul cortului teepee, a rafturilor pentru cărți și a cutiilor de depozitare pentru jucării atunci când timpul pentru joacă s-a epuizat. Este vârsta la care îi învățăm pe cei mici să fie responsabili cu lucrurile lor și, în același timp, să ne ajute la treburile de prin casă, mai ales dacă sunt legate de camera lor.

3. Pentru școlari

Odată ce cei mici ajung la școală, camera lor prinde din nou altă formă și este neapărat să includă un birou și un reading corner pentru a le insufla dragul de lectură. Cu toate acestea, chiar dacă la unele accesorii va trebui să renunți, cele legate de jucării încă vor ocupa un loc important în viața copilului. Astfel va fi prima dată când va învăța cum să se împartă între viața dedicată învățatului și cea a jucatului.

Chiar dacă nu putem să stopăm creșterea celor mici, oricât de mult ne-am dori să rămână într-o anumită etapă, important este să investim în jucării și accesorii de calitate pentru ei, care să le rămână amintiri peste ani. Mai mult decât atât, dacă alegi jucării cu design nordic, care este de cele mai multe ori atemporal, poți chiar să le faci cadou nou veniților în familie. Asta mai ales dacă unele dintre ele au fost de suflet și știu că vor aduce bucurie și celor care urmează să le primească.

Fiecare jucărie va avea în jurul său povestea pe care cel mic o creează și care îl transpune într-o lume magică, o lume a poveștilor născocite în funcție de locul în care se află și perioada zilei. Recomandarea noastră este să investești în lucruri de calitate pentru cel mic, deoarece acestea vor trece cu siguranță testul timpului și este mai indicat să aibă un număr limitat de jucării, decât să fie casa plină.

Același lucru ți-l recomandăm și pentru accesoriile și decorul din cameră. Cu cât mai minimalist și mai stilat, cu atât copilul va înlețege că orice are în jur poate deveni o jucărie cu ajutorul creativității și că un stil de viață minimalist este unul în care se poate dezvolta armonios.

Investește în bunăstarea copilului și acesta îți va mulțumi peste ani!