Biroul de acasă. 5 echipamente care-ți fac munca mai ușoară

Biroul de acasă. 5 echipamente care-ți fac munca mai ușoară

Detalii

CategoriiRegional
TaguriImprimante, job
Ultima actualizareSambata 5 februarie 2022
Vizualizari209

Voteaza & Distribuie

Descriere

Lucrul de acasă îți aduce mai mult confort și timp liber. De aceea, tot mai multe persoane optează pentru munca remote. Cu toate acestea, nu vei fi productiv dacă lucrezi de pe canapea, cu laptopul pe măsuța de cafea. Pentru a fi eficient, e necesar să îți amenajezi un spațiu dedicat, cu echipamentele potrivite. Află care sunt acestea și cum îți fac munca mai ușoară.

Birou de calitate


Investește într-un birou solid, care se potrivește spațiului, stilului de amenajare, bugetului și nevoilor tale. Începe prin a alege dimensiunea potrivită. Nu ne referim doar la lungime și lățime, ci și la înălțime. În general, aceasta este cuprinsă între 73 și 76 de centimetri și trebuie să permită o poziție corectă. Postura sănătoasă este descrisă astfel: picioarele ating podeaua, genunchii se află într-un unghi drept, antebrațele sunt așezate comod pe birou. De aceea, e bine să testezi biroul înainte de a-l achiziționa. Cel al unei persoane scunde nu va fi confortabil pentru una înaltă și viceversa.

În același timp, corpul va avea de suferit dacă petreci multe ore stând pe scaun. Încearcă să iei des pauze în care să te miști puțin, să faci stretching sau, și mai bine, să faci o scurtă plimbare. O altă opțiune este să alegi un standing desk: un birou ajustabil, la care poți lucra fie stând pe scaun, fie din picioare. Alternând pozițiile, poți scăpa de durerile de spate, de gât sau de picioare.

Imprimantă multifuncțională

În clădirile de birouri, lipsa spațiului este rareori o problemă. Dacă lucrezi de acasă, însă, nu vrei să aglomerezi camera cu prea multe dispozitive. O imprimantă multifuncțională înglobează imprimanta, scannerul, copiatorul, deseori și faxul. Iar pentru că cele moderne sunt compacte, nu influențează aspectul locuinței. Când alegi produsul potrivit, ia în calcul formatul și viteza de tipărire, tipurile de hârtie compatibile, rezoluția de imprimare, capacitatea cartușului, volumul lunar de tipărire și alte funcții care ți-ar putea fi utile. De asemenea, panoul operațional ar trebui să răspundă rapid la comenzi, iar setările să fie ușor de personalizat.

Căști cu microfon

Există pe piață numeroase modele de căști cu microfon din care poți alege. Cel mai important factor pe care trebuie să îi iei în considerare este capacitatea de anulare a zgomotului de fundal. Această caracteristică este esențială pentru cei care au copii mici sau dacă partenerul lucrează tot de acasă, eventual din aceeași încăpere. Apoi, e recomandat să te orientezi către un produs confortabil, cu o greutate scăzută. Dacă folosești căștile multe ore, vrei să fie eficiente, dar să nu le simți aproape deloc. De obicei, modelele over-ear oferă o performanță mai ridicată, însă sunt mai grele și pot deveni incomode după un tip. Cele in-ear au avantajul de a anula de la sine zgomotul mediu de fundal, dacă sunt introduse bine în ureche.

Monitor

Alegerea monitorului potrivit pentru biroul de acasă ține de sarcinile de care te ocupi. Dacă ești graphic designer sau editezi clipuri video, ai nevoie de un produs mai performant decât un social media manager. În general, trebuie să ții cont de rezoluție și rata de împrospătare. Cu cât sunt mai mari, cu atât imaginea este mai clară. Rezoluția reprezintă numărul de pixeli pe verticală x orizontală, iar rata de împrospătare arată de câte ori se actualizează monitorul cu informații noi. Totodată, monitorul trebuie să asigure o poziție corectă. Pentru a evita eventualele dureri de spate sau de gât, e necesar să păstrezi coloana și capul drepte. Ecranul ar trebui să fie la nivelul ochilor, să nu fie nevoie să privești în jos sau să stai cocoșat. Monitoarele cu picior înalt sunt ideale din acest punct de vedere. O altă opțiune este să așezi monitorul pe un stativ.

Corpuri de iluminat secundare

Deși este un aspect trecut des cu vederea, iluminarea influențează puternic productivitatea. În mod ideal, biroul este așezat lângă o fereastră mare, prin care intră multă lumină naturală. În realitate, nu mulți se bucură de acest avantaj. În plus, cel mai probabil lucrezi de pe o latură a camerei, unde becurile de pe tavan nu bat atât de bine. Soluția o reprezintă corpurile de iluminat secundare. O lampă de birou sau un lampadar flexibil îți oferă un confort vizual cu beneficii pentru starea de spirit și pentru sănătate. Alege una a cărui bec să se afle la înălțimea de 40-50 cm față de birou, pentru a face lumina biroul fără să deranjeze ochii.

Din ce în ce mai mulți oameni lucrează în sistem hibrid sau doar de acasă, iar tendința de a nu mai petrece câte 8 ore pe zi la sediul companiei este în creștere. Ține cont de recomandările de mai sus pentru a-ți amenaja un birou potrivit, care să funcționeze pe termen lung.

Sursa foto: unsplash.com/photos/g9KFpAfQ5bc