Bioflavonoidele - surse si beneficii

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4498

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bioflavonoidele sunt una dintre cele mai recente revelatii medicale, cum sunt si coenzima Q si carnitina. Aceste substante, cunoscute si sub denumirea de pseudovitamine, se gasesc in compozitia unor alimente comune, avand beneficii extraordinare pentru sanatatea noastra.

Cunoscute si sub numele de vitamine P, bioflavonoidele au capacitatea de a apara corpul plantelor de agentii externi. Acelasi rol de protectie il detin atunci cand sunt asimilate de organismul uman. Se pare ca exista aproximativ 7000 de flavonoide. Majoritatea sunt colorate, imprumutand culoarea de la fructele si legumele in care se gasesc. Unde anume se gasesc flavonoidele? Coaja fructelor e cea care depoziteaza aceste substante, cu rol principal de aparare a gazdei de agentii agresori: insecte, paraziti, ciuperci sau bacterii. La fel se intampla si in organismul uman, odata ce flavonoidele sunt asimilate.

Bioflavonoidele – surse alimentare
Aceste substante cu proprietati curative le gasim in fructe, in special in fructe rosii de padure (zmeura, mure, afine) si legume: rosii, broccoli, grau incoltit, ardei, salata verde, piper verde. Asadar, principalele surse de bioflavonoide fructele si legumele rosii, insa si ceaiul negru are o actiune vindecatoare miraculoase pentru persoanele cu afectiuni circulatorii.

Bioflavonoidele - beneficii
Bioflavonoidele protejeaza organismul de nenumarate afectiuni: hipertensiune arteriala, anemie, alergii, hemoroizi, varice, microcirculatie defectuoasa etc. Un rezultat miraculos al bioflavonoidelor este vindecarea colului uterin, oprind sangerarile. Se pare ca in urma unui tratament, ranile sunt vindecate in doar 4 zile.

Specialistii in biochimie ai Institutului National pentru Sanatate din Olanda au aratat ca tratamentul cu flavonoide scade riscul unui atac cerebral cu 73%, un procent mai mult decat satisfacator.