Betonul slefuit - tehnica folosita pentru obtinerea pardoselilor de lux

Betonul slefuit - tehnica folosita pentru obtinerea pardoselilor de lux

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguribeton
Ultima actualizareJoi 20 mai 2021
Vizualizari88

Voteaza & Distribuie

Descriere

Exista mai multe modalitati prin care betonul poate fi procesat astfel incat sa indeplineasca rolul unei pardoseli, cu brio. De exemplu, poti alege intre betonul slefuit si cel amprentat. Diferenta consta, in primul rand, in aspectul acestora. Cel amprentat poate dispune de un design rustic, in timp ce betonul slefuit ofera un aspect luxuriant incaperilor. Cu toate acestea, cel mai preferat este betonul slefuit. De ce? Pentru ca betonul amprentat necesita lucrari de intretinere constante si, implicit, costuri suplimentare.

Betonul slefuit - ce este si unde poate fi folosit

Daca iti doresti sa obtii o pardoseala din beton slefuit, trebuie sa stii ca exista doua modalitati prin care poti ajunge la rezultatul dorit: fie acoperi suprafata in lucru cu beton, fie aplici tehnica slefuirii unei suprafete din beton mai vechi.

E bine de retinut faptul ca in beton se pot regasi granule din granit, marmura sau alte tipuri de roca. In cazul in care optezi pentru betonul cu granule din granit, trebuie sa ai in vedere ca procesul de slefuire este destul de dificil. In final, orice decizie ai lua, masinile profesionale de slefuit sunt de nelipsit. Ele curata si netezesc suprafata, aspirand in acelasi timp praful generat.

Repetarea procesului de slefuire permite atingerea straturilor inferioare, iar in final sunt obtinute suprafete lucioase si netede care nu necesita aplicarea lacurilor de protectie. Cu alte cuvinte, cu cat mai mult interiorul substratului turnat este patruns, cu atat mai interesant este rezultatul.

Iata cateva dintre spatiile in care betonul slefuit este utilizat adesea pentru obtinerea pardoselilor spectaculoase:

 • Resturante;
 • Baruri;
 • Cafenele;
 • Hale industriale;
 • Depozite;
 • Amenajari interioare.

Pasi de urmat pentru obtinerea unei pardoseli din beton slefuit


Inainte de a-ti prezenta pasii pentru obtinerea unei pardoseli dim beton slefuit, trebuie sa iei in calcul ca acest lucru nu poate fi posibil fara ajutorul unei firme specializate. Prima etapa implica repetarea procesului de slefuire (de 4-5 ori) a suprafetei de lucru. Acest pas poate fi dus la bun sfarsit cu ajutorul echipamentelor prevazute cu discuri diamantate.

Dupa incheierea primei etape, cea in care se pot elimina pana la 3 cm grosime din suprafata, este indicat sa se aplice o solutie cu rol de intarire, dar care sa ofere si un nivel de rezistenta ridicat pentru pardoseala. In urma uscarii pardoselii, trebuie realizata procesul de slefuire finala. Astfel, chiar si cele mai mici imperfectiuni sunt eliminate, pardoseala devenind lucioasa. In final, sunt aplicate unul sau mai multe straturi de lac, cu rol de sigilare a suprafetei.

Pardoseli din beton slefuit - avantaje

 • Nu permit alunecarea nici macar atunci cand sunt umede;
 • Sunt rezistente in timp;
 • Nu necesita lucrari de intretinere;
 • Pardoselile din beton slefuit isi pastreaza luciul pe toata durata de viata;
 • Sunt rezistente la socuri;
 • Sunt usor de integrat in orice incapere.

Asadar, daca esti hotarat sa obtii o pardoseala din beton slefuit, apeleaza la o firma cu personal pregatit pentru lucrari de slefuire beton, care te asigure ca rezultatele vor fi pe masura asteptarilor tale.