BBQ iarna - carnea de porc este mai delicioasă pe grătar

Detalii

CategoriiAlimentatie
Tagurimancare
Ultima actualizareMarti 7 iunie 2022
Vizualizari538

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mâncarea la grătar poate fi savurată pe tot parcursul anului. Indiferent de locul în care locuiți, nu trebuie să renunțați la grătarul delicios din carne de porc atunci când vă este poftă. Tot ce trebuie să faceți este să vă doriți să faceți un efort pentru a ieși afară în frig pe timpul iernii, pentru a prepara grătarul. Echipează-te cu haine călduroase și încearcă!

Dacă tot o să aprindeți focul, pe lângă carnea de porc, puteți să adăugați câteva legume la grătar și faceți întreaga masă afară. Spre deosebire de alte anotimpuri, grătarul pe timp de iarnă poate fi mult mai satisfăcător datorită efortului depus în a-l prepara dar și mult mai avantajos din punct de vedere atmosferic (nu există insecte enervante și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la menținerea alimentelor la rece).

Pe lângă hainele groase care o să vă țină de cald, puteți alege chiar și rețete care vă pun sângele în mișcare, cum ar fi rețetele picante. Dacă doriți să serviți o rețetă de iarnă populară, cum ar fi chili, frigeți mai întâi niște pui sau carne de porc, tăiați-o în bucăți consistente și folosiți-o în chili. Dacă sunteți un împătimit al mâncărurilor la grătar, luați în considerare folosirea de marinate picante pentru carnea de porc și garnituri care oferă un plus savuros de căldură.

Un alt aspect este să vă aduce-ți aminte că iarna, mai ales dacă este zăpadă, o să aveți nevoie de mult mai mult cărbune spre deosebire de vara, și mult mai mult lemn. Nimeni nu dorește să se apuce de grătar și să realizeze că nu are suficient cărbune, încât să nu reușească să prepare toată carnea, iar cel mai bun mod de a evita problemele este să fiți bine pregătiți.

Dacă faceți grătarul după lăsarea întunericului, va trebui să aveți un iluminat exterior, atât pentru atmosferă, cât și pentru a face ușor grătarul propriu-zis. O lanternă cu bandă de pus pe cap este cea mai bună pentru grătar, dar puteți obține o vizibilitate excelentă și cu o lampă frontală puternică care vă lasă mâinile libere pentru gătit.
Atunci când aerul rece al iernii vă îngheață nasul, o să doriți să petreceți cât mai puțin timp în frig. Așa că, mai degrabă decât să vă înghesuiți deasupra cărbunilor aprinși, dacă aveți posibilitatea, amplasați grătarul într-un loc mai ferit de vânt sau măcar lângă bucătăria dvs. de vară pentru a avea posibilitatea să intrați la căldură din când în când.

Rețineți și faptul că o petrecere la grătar în timpul iernii poate să aibă numeroase pericole dacă este zăpadă sau dacă este gheață pe jos, mai ales dacă gătiți noaptea. Pentru a evita accidentele, ar fi indicat să îndepărtați zăpada din zonă cu o lopată pentru zăpadă și eventual, să presărați sare pentru a fi sigur că nu o să vă plimbați cu farfuriile pe gheață.

Întunericul crește, de asemenea, și riscul de împiedicare pe lângă cel de alunecare. Îndepărtați prelungitoarele și alte posibile pericole care ar duce la împiedicare, cum ar fi statuile de grădină și alte obiecte de decor.

Ultimul lucru și cel mai important, sunt mănușile pentru grătar. Mănușile normale de iarnă ar putea ține frigul la distanță, dar nu sunt potrivite pentru grătar. Mănușile special concepute pentru grătar sunt făcute pentru a rezista la temperaturi extrem de ridicate și au manșete lungi pentru a vă proteja mâinile și încheieturile mâinilor de scântei. Confecționate din materiale rezistente la foc, cum ar fi siliconul, ele au o aderență specială antiderapantă pentru a avea siguranță mai mare atunci când manipulați alimente și ustensile fierbinți. Ele sunt practice și foarte ușor de curățat.