Fenomene paranormale - Fetele din Belmez

Fenomene paranormale - Fetele din Belmez

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3415

Voteaza & Distribuie

Descriere

Faimoasele fete din Balmez au fost descrise de parapsihologi ca "fara dubiu cel mai important fenomen paranormal al secolului 20".


In 1971, in micul oras spaniol Belmez, Maria Pereira a sustinut ca o fara umana a aparut spontan pe podeaua de ciment a bucatariei ei. Nu peste mult timo, ea si0a distrus podeaua si a inclocuit-o, dar o noua fata a aparut.


Fetele din Belmez


Din ce in ce mai multe fete au inceput sa apara pe podeaua bucatariei, atragand mii de vizitatori in fiecare an. Unele erau fete de barbat, altele de femei, unele mai mari, altele mai mici. Intre timp, ea a descoperit ca locuinta ei, construita in 1830, statea deasupra un cimitir folosit de catre romani, musulmanii spanioli si crestinii din Evul Mediu.


In cazul in care Maria Pereira pictat ea insasi fetele, nu a beneficiat financiar de atentia adusa de acestea. Ea a trait o viata simpla in aceasta casa si a murit in 2004, dupa care casa ei a fost pusa pe piata. In afara de existenta fantomelor, expertii in paranormal au sugerat o a doua teorie – ca fetele s-au manifestat pe podea prin telekineza. Aparent, fetele lor se schimbau in functie de starea de spirit a Mariei Pereira.


Scepticii, au spus ca este posibil sa se analizeze schimbarle moleculare din var si sa se demonstreze ca exista un anumit nivel de inselaciune. Multi cred ca aceste fete au fost pictate de fiul Mariei Pereia, Diego.