Cele mai bune rase de caini pentru batrani

Detalii

CategoriiSocial
Taguricaine
Ultima actualizareSambata 1 aprilie 2023
Vizualizari369

Voteaza & Distribuie

Descriere

De-a lungul timpului, cainii s-au dovedit a fi cei mai buni companioni pentru persoanele care doresc sa faca o schimbare pozitiva in viata lor. Mai ales in cazul persoanelor trecute de o anumita varsta, unde interactiunea sociala este mult mai scazuta, un prieten canin va putea scoate din monotonie viata de zi cu zi. Este recomandat de specialisti ca membrii familiei sa incurajeze persoanele batrane sa adopte un caine, putandu-i ajuta sa aiba o noua responsabilitate, dar si sa ii impinga sa faca mai multa miscare alaturi de noul membru.

Exista multe rase de caini din care acestia pot alege, avand diferite tipuri de personalitati si necesitati fizice, putand adopta un catel dupa preferintele personale.

Dupa ce criterii ar trebui adoptat un caine?

Fiecare persoana este diferita, avand un stil de viata mai activ sau mai linistit, de aceea este important sa alegeti un catel dupa cateva criterii pentru a va bucura de compania lui. Este bine-cunoscut faptul ca seniorii obosesc mult mai repede si au o viata mult mai linistita, de aceea selectarea unui companion trebuie realizata corespunzator dupa fiecare persoana in functie de varsta si activitățile zilnice.

- Talie – in primul rand, marimea noului catel trebuie selectata cu grija si atentie. De regula exista caini mici, medii, mari si foarte mari. Pentru persoanele in varsta este recomandat ca acestia sa selecteze un caine a carei talie este mica sau medie pentru a putea sa il rasfete asa cum merita, dar si sa poata avea grija de el. Un caine mare, mai ales in cazul in care acesta va fi crescut intr-un apartament, poate prezenta anumite dificultati, avand nevoie de un spatiu mai mare pentru miscare, iar in cazul in care acesta vrea sa se joace, greutatea si marimea poate reprezenta o problema pentru seniori.

- Mascul sau femela – femelele sunt mai atente si afectuoase in general, iar plimbarile zilnice sunt mult mai linistite fata de un mascul.

- Varsta cainelui adoptat – puii au multa energie in primul an de viata, avand nevoie de multa atentie si activitate zilnica, fiind de multe ori dificil pentru o persoana in varsta sa tina pasul cu acestia. Un caine adoptat cu o varsta de peste 1 sau 2 ani poate fi avantajos, datorita faptului ca are deja un comportament echilibrat si are o anumita educatie, fiind in acest fel mai usor de gestionat.

Care sunt cele mai potrivite rase de caini pentru persoanele varstnice? Rasfoiti poze cu rasele de caini

- Pug – sunt unii dintre cei mai amuzanti si jucausi caini care doresc si ofera de fiecare data afectiune.
- Bichon maltez – afectuos, atasat de stapan, se poate adapta oricarui mediu.
- English cocker – aceasta rasa nu are nevoie de prea mult exercitiu fizic, fiind alegerea potrivita pentru seniori; unt linistiti, loiali si adora plimbarile scurte.

Acestea sunt doar o mica parte din rasele potrivite pentru seniori, insa puteti alege mai usor un companion mai ales daca vedeti cateva poze cu rasele de caini disponibile. Indiferent de rasa de caine aleasa cu siguranta veti crea amintiri de neuitat si va va ridica moralul in fiecare zi, avand alaturi un prieten de nadejde pe care veti putea intotdeauna sa va bazati.