Avocat Samy Ilie la dispozitia romanilor in Israel

Detalii

CategoriiJustitie
Taguriavocat, Israel
Ultima actualizareLuni 2 august 2021
Vizualizari530

Voteaza & Distribuie

Descriere

Drumul vietii ii duce pe romani adesea departe de locurile in care au vazut lumina zilei si s-au format ca oameni. Raman in urma spatii familiare, oameni dragi, mentalitati si obiceiuri. Nimanui nu ii este usor departe de tara, mai ales ca trebuie sa infrunte noul si sa se adaptezi urgent. Romania este in esenta o tara a libertatilor, o tara in care cei care se iubesc pot merge de mana pe strada, cei mai putin religiosi pot manca si in postul Pastelui sau al Craciunului o friptura la restaurant si mancatul pe strada nu este interzis, plus ca o doamna cu un corp perfect este libera sa poarte o fusta mini, pantaloni scurti si tricouri mulate si cu decolteuri generoase in spatiul public.

Cand cineva a crescut zeci de ani cu aceste libertati ii va fi greu sa renunte la ele sau sa le cenzureze si nu va intelege motivele pentru care i se impun anumite lucruri. Nu din rautate sau din incapatanare, ci pentru ca sunt deprinderi care au devenit automatisme si care greu se pot uita. Cei care au vizitat tari musulmane in timpul Ramadamului s-au confruntat cu probleme, in special cei obisnuiti sa manance si sa bea pe strada. Necunoasterea legilor statului respectiv poate avea repercusiuni grave asupra celui care crede ca libertatea omului este aceeasi in toate tarile lumii.

Exista tari stricte din toate punctele de vedere pentru ca securitatea este fragila si trebuie mentinuta cu orice pret. In conditiile date, oricine vine din afara unei societati puternic controlate, poate fi victima a ignorantei legislative, daca lucreaza sau calatoreste ca turist in Israel, de exemplu. Stresul va fi mai mare sa fie cineva anchetat de politie si supus unui interogatoriu, stiind ca in viziunea sa nu a comis nimic rau. Omul acela se simte strain si singur, neaparat de nimeni, debusolat.

Romanul aflat in asemenea postura experimenteaza abandonul, daca nu are datele de contact ale celui care il poate apara cu profesionalism in Israel, avocat Samy Ilie, persoana respectata in aceasta tara, fiindca s-a impus prin excelenta muncii prestate in folosul tarii de adoptie si al cetatenilor ei. Samy Ilie a primit numeroase insarcinari grele din partea Israelului. A condus timp de mai multe decenii echipe puternice de procurori intransigenti, a colaborat cu politia in elucidarea unor anchete grele, a raspuns de securitatea a milioane de cetateni.

In toti acesti ani si-a perfectionat abilitatile de exprimare in limbile engleza si ebraica si cunostintele despre legislatia israeliana, dar si referitoare la practicile diferitelor instante. Acest avocat de prestigiu este un mit pentru romanii din Israel, fiindca:
- la el vin de cate ori doresc sa cumpere un teren sau un imobil si sa isi infiinteze o firma in aceasta tara. Romanii stiu ca pot avea incredere in el, nu a uitat limba dulce pe care o vorbea acasa si nu si-a uitat nici fratii. Succesul romanilor care au patruns in mediul de afaceri al Israelului lui se datoreaza, fiindca s-a dovedit un ghid excelent.
- datorita lui, multi romani au reprimit permisele de conducere auto, retinute din cauza unor incalcari ale legislatiei rutiere. Multi dintre ei nu pot uita interventia salvatoare a lui Samy Ilie, mai ales ca erau angajati ca soferi si fara permis ar fi pierdut totul. Mai mult de atat, cei care semnasera contract cu angajatorul, ar fi fost condamnati si la plata unor despagubiri uriase.
- a fost alaturi de cei anchetati de politie din diferite motive si i-a aparat pe cei care aveau procese pe rol, indiferent de natura acestora. Avocatul roman este capabil sa asigure o aparare de nota 10 in fata instantelor civile, penale sau comerciale cu acelasi talent oratoric, bazandu-se pe articole de lege. La nevoie aduna probele de care este nevoie pentru a dovedi nevinovatia clientului sau.
- a obtinut comutarea arestului de la sediul politiei la domiciliu, reducand traumele celui care trece printr-o astfel de experienta intr-o tara straina.
- a facut toate demersurile necesare eliberarii pe cautiune, cand acest lucru a fost posibil.
- datorita lui multi romani au dobandit cetatenia statului Israel si toate drepturile pe care le ofera acest statut.
Cei care riscau expulzarea, l-au implorat sa ii ajute si rezultatul a fost mai presus de asteptari.
- i-a scris presedintelui tarii, solicitand gratierea unor conationali din motive intemeiate si datorita lui, acum oamenii aceia sunt liberi, s-au reabilitat si au obtinut succesul in Israel.
- militeaza cu toata puterea sa si cu pregatirea profesionala si experienta pentru drepturile omului. Un om care considera sfinte drepturile semenilor sai merita toata increderea.

E linistitor ca romanii sa stie ca in Israel se pot baza pe un avocat integru, respectat de justitia de acolo si ca pot discuta cu el in limba materna, dar el ii poate apara in engleza sau ebraica. Orice roman poate recurge la un demers prevazator care sa ii apere libertatea si sa ii mentina cazierul curat: sa intre pe site-ul oficial al acestui brav roman din Israel si sa copieze datele de contact!

Calatorie in Israel reprezinta o forma de initiere religioasa pentru multi locuitori ai planetei, fiindca doresc sa calce pe urmele Mantuitorului, sa stea de vorba cu propria constiinta in Gradina Ghetsemani, sa mearga pe Drumul Crucii si sa ajunga la apa Iordanului, acolo unde omenirea a fost salvata. E dreptul fiecarui roman sa faca aceasta calatorie de regasire, dar trebuie sa fie prevazator si sa plece cu datele lui Samy Ilie in agenda. Nu se stie niciodata ce neintelegere poate interveni si cum se poate trezi in arest sau interogat de politie.