Avatar

Avatar

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJames Cameron, Joel Moore, Sam Worthington, Stephen Lang, Zoe Saldana
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari947

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Avatar
An: 2009
Durata: 162 minute
Regia: James Cameron
Scris de: James Cameron
Actori: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Joel Moore
Gen: Actiune, Science Fiction, Aventura, Fantezie


    In fantezia de actiune Avatar, James Cameron, regizor al celebrului Titanic, ne duce catre o lume noua, spectaculoasa dincolo de imaginatia noastra. Pe indepartata luna Pandora, un erou porneste intr-o calatorie de ispasire, unde intalneste o dragoste neasteptata in timp ce duce o lupta eroica pentru a salva civilizatia lunii.

    Protagonistul povestii, Jake Sully (Sam Worthington), este un fost soldat marin, ranit si paralizat de la brau in jos intr-o lupta pe Pamant. Pentru a participa la programul Avatar, care ii va asigura un corp sanatos, Jake este de acord sa calatoreasca pe Pandora, o luna cu paduri tropicale luxuriante si forme de viata incredibile - unele frumoase, altele inspaimantatoare. Pandora este, de asemenea, populatiei Na'vi, o rasa umanoida care traieste la un nivel, pe care oamenii il considera un nivel al primatelor. Insa Na'vi sunt de fapt mult mai evoluati decat oamenii. Inalti de 2,5 m si cu pielea albastra, creaturile Na'vi traiesc armonios in lumea lor nealterata. Dar, cand oamenii exploreaza Pandora in cautarea unor minerale valoroase, existenta populatiei Na'vi este amenintata – iar talentul lor de razboinici se dezlantuie.

    Jake e recrutat involuntar pentru a deveni parte din aceasta exploatare. Pentru ca oamenii nu pot respira aerul de pe Pandora, si-au creat genetic o rasa de hibrizi, cunoscuta sub numele de Avatar. Avatarurile sunt corpuri vii care respira, dar sunt controlate de un „sofer” uman printr-o tehnologie care conecteaza mintea omului cu trupul Avatarului. Pe Pandora, prin corpul sau de avatar, Jake poate fi din nou intreg. Mai mult, el se indragosteste de o tanara Na'vi, Neytiri (Zoe Saldana), a carui frumusete este dublata de ferocitatea ei in lupta.

    In timp ce Jake se afunda tot mai adanc in dorinta si in incercarea de a deveni unul dintre Na'vi, se trezeste prins intre fortele militar-industriale ale Pamantului, si Na'vi - fortandu-l sa aleaga de partea cui e intr-o lupta care va decide soarta unei lumi intreagi.