Atunci cand trebuie... cadouri din obligatie

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2850

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cam de cate ori cauti un cadou cu placere?

Raspunsul tau va depinde probabil de numarul persoanelor care merita atentia si timpul tau. Iar restul? Ii incadrezi la rubrica obligatii… Adevarat sau nu, pentru multi dintre noi cadoul obligatie incepe sa fie din ce in ce mai des intalnit. Fie ca este pentru un sef pe care nu-l prea simpatizezi, fie ca este pentru soacra ta, careia numai cadouri nu i-ai da, ceva tot trebuie sa ai pregatit. Daca te astepti sa te invatam cum sa scapi de aceste cadouri, afla ca nu citesti articolul potrivit. Mai degraba, te poti resemna si poti sa beneficiezi de cateva sfaturi care sa te ajute in aventura obligatiilor.

Primul lucru la care trebuie sa te gandesti este ca si persoana respectiva s-ar putea sa nutreasca aceleasi sentimente pentru tine, dar pentru ca vrei sa dai dovada de un comportament civilizat, arata-i ca ai incercat sa-i faci un cadou cat mai interesant. Nu uita ca un cadou nu trebuie in mod obligatoriu sa-ti placa tie, dar este necesar sa-i placa lui/ei. Adica, daca prietenii "de familie" care sunt de fapt fosti colegi de facultate cu sotia ta, au ca pasiune alpinismul nu vei reusi decat sa-ti arati antipatia daruindu-le costume de scafandri. Asadar, nu face din cadourile obligatie un fel de mesaj de razboi, ci foloseste-le in avantajul tau.

In continuare, ai grija la ambalarea cadoului. Nu e cazul sa te chinui ca atunci cand impachetezi cadoul de Craciun pentru iubita ta, dar nici sa lasi pretul pe produs sau pe punga de cadou, ori sa folosesti hartie cu inmioare si trandafiri pentru un barbat de 50 de ani. Felul in care se prezinta cadoul tau va conta pentru cel care il primeste si nu uita ca cel mai diplomat om stie cum sa se poarte cu adversarii sai. Un cadou ambalat neglijent ii va arata ca esti superficial si ca nu stii anumite reguli de conduita, nu ca tu nu dai doi bani pe el.

Cadoul e frumos, e ambalat corespunzator, dar ce sa faci cu el acum? Cum i-l dai ? Cu un zambet fals, o urare spusa printre dinti si o intoarcere rapida pe calcaie, urmata de parasirea camerei? E si asta o solutie, dar, mai degraba ai putea sa iti iei un aer serios, sa-i faci o urare la locul ei si sa ii intinzi prieteneste mana. Oamenii sunt simpatici daca le dai oportunitatea sa fie asa. Pana si soacra ta se va bucura sa vada ca ai facut un efort si te-ai deplasat pana la ea, in loc sa trimiti un curier, iar clientul cel ursuz o sa aprecieze ca ai scris cu mana ta felicitarea.

In loc de concluzie, data viitoare cand iti cade cerul in cap pentru ca ai de facut un cadou din obligatie, incearca sa intorci totul in favoarea ta si sa faci ceva inteligent din asta. Acum intelegi de ce ti-a placut cadoul de Craciun de la tipul ala cu care nu te intelegeai deloc?