Ascendentul zodiei si compatibilitatea zodiacala

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari16889

Voteaza & Distribuie

Descriere

Analiza completa a compatibilitatii zodiacale se face in functie de relatiile dintre zodii in functie de polaritate, element, calitate si planeta guvernatoare, dar trebuie sa se tina cont si de ascendentul si descendentul fiecarui partener cand se urmareste viitorul unei relatii, si pentru stabilirea succesului unei casatorii.

Ce este ascendentul si de ce este acesta important?

Cand vorbim despre ascendent, ne referim la semnul zodiacal care apare la orizont in partea de est cand se naste copil. Ora si minutul nasterii (sau intervalul orar) si localitatea, sunt importante pentru stabilirea ascendentului. Doua persoane nascute in aceeasi zi, dar la ore diferite, vor avea un caracter diferit si un destin diferit. Daca difera si anii, toata harta astrala si pozitiile planetare se schimba! Din cauza aceasta doua persoane nascute in aceeasi zodie pot sa exprime mai puternic anumite caracteristici ale zodiei pe cand celelalte sa fie mai estompate. Sunt persoane la care zodia se potriveste foarte bine deoarece intamplator au multe planete in zodia natala, poate chiar si ascendentul este identic cu zodia. Alte persoane se regasesc greu in caracteristicile zodiei lor pentru ca planetele lor sunt imprastiate prin toata harta astrala si au un ascendent diferit fata de zodia lor natala (exemplu: zodie de apa ascendent de foc). Ascendentul poate fi in oricare din cele 12 zodii. Daca vreti sa aflati care este ascendentul dvs. exact, este indicat sa apelati la un astrolog, indeosebi cand ora nasterii nu este precisa. Ascendentul este atat de strict incat chiar si 5 minute in plus sau in minus il pot schimba ! Pentru un calcul exact trebuie sa furnizati anul, luna, ziua, ora si localitatea nasterii.

Zodia va caracterizeaza in exclusivitate pana la varsta de 25 de ani, iar ascendentul nu are nici o influenta si nici o importanta. Intre varsta de 26-29 de ani sunt influente atat de la zodie cat si de la ascendent. De la varsta de 30 de ani ascendentul depaseste in influenta zodia natala! Nu mai sunteti caracterizati de zodie ci de ascendent!

Din cauza aceasta, multe cupluri cu un debut foarte bun, cand ajung in jurul varstei de 30-35 de ani realizeaza ca nu mai au nimic in comun. In acest caz compatibilitatea zodiilor este foarte buna, dar compatibilitatea ascendent-descendent este problematica. Majoritatea se plang de faptul ca perechea lor nu mai este asa cum a fost cu 5-10 ani inainte! Persoanele cu ascendent asemanator zodiei (de exemplu zodie de aer-ascendent de aer) se schimba putin pe parcursul vietii, dar cei care au un ascendent diferit ca energie de zodia natala (de exemplu: zodie de aer - ascendent de pamant) trec prin transformari de personalitate foarte mari. Astrologia va ajuta sa prevedeti posibilele probleme care pot aparea in viata dvs de cuplu si sa stiti sa luati masuri din timp. O compatibilitate de zodii mai scazuta, dar cu o compatibilitate de ascendenti foarte buna face ca pe termen lung cuplul sa reuseasca sa se armonizeze frumos, in ciuda piedicilor initiale.

Cand vreti sa va casatoriti, luati in calcul mai degraba ascendentul decat zodia pentru ca el trebuie sa fie compatibil cu al partenerului si el domina la maturitate. Chiar daca atractia si intelegerea sunt mari in tinerete, conteaza daca dupa varsta de 30 de ani a partenerilor relatia va ramane la fel de infloritoare sau nu.

Ce este descendentul si de ce este acesta important?

Descendentul ofera informatii pretioase despre relatia de cuplu, persoana iubita si casatoria nativului in astrograma. Deoarece descendentul este intotdeauna opus ascendentului, cand o persoana spune ce ascendent are se subintelege si ce descendent are, din cauza aceasta se vorbeste mai putin despre descendent. O compatibilitate a ascendentului inseamna automat o compatibilitate a descendentului, adica o compatibilitate in casatorie.

Articol scris in exclusivitate pentru cititoarele roportal de specialistii in astrologie de la AstroDestin.