Amenajarea de birouri la tine acasa: cum le faci loc?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, Cum sa/How to
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari1578

Voteaza & Distribuie

Descriere

Esti freelancer si lucrezi din confortul caminului tau. La fel de bine, partenerul/a de viata iti poate impartasi stilul profesional sau, de ce nu, opta pentru o schimbare in cariera care va implica necesitatea de a gasi spatiu intr-un apartament pentru mai multe birouri de lucru. Este posibila o amenajare de acest tip? Da, daca recurgi la cateva solutii istete.

Renunta la vechiul tau birou

Poate fi neplacut, dar este necesar: daca, pana acum, locuinta voastra gazduia un singur birou, este posibil sa fii nevoit sa renunti la el - asa cum este el acum - pentru a face loc multiplelor birouri. In cazurile fericite, vechiul colt de lucru era amplasat intr-o incapere suficient de mare astfel incat, printr-o minima reamenajare, sa permita includerea unuia suplimentar.

Astfel, tot ce va fi necesar sa faci este sa decizi amplasarea in interiorul respectivei incaperi a celor doua birouri, de asa maniera incat atat tu, cat si partenerul/a sa dispuneti de spatiu suficient pentru a desfasura munca in conditii propice.

Birourile trebuie sa fie foarte bine organizate

Acestea fiind spuse, secretul alaturarii a doua birouri in aceeasi incapere in mod fericit tine si de o excelenta organizare a acestora. Ambii "locatari" trebuie sa-si delimiteze spatiul si sa se asigure ca isi tin obiectele de birotica, papetarie si altele necesare in perimetrul propriu.

Situatia poate deveni mai delicata daca activitatea unuia dintre "locatari" implica multa concentrare si, implicit, nevoia de liniste. Ce-i de facut, in acest caz?

Separa birourile in incaperi distincte

Simplu si eficient: pentru ca atat tu, cat si partenerul/a sa aveti parte de intimitatea si linistea necesare atunci cand lucrati, tot ce trebuie sa faceti este sa va separati birourile. Solutia nu este neaparat problematica nici daca locuinta nu dispune de suficiente incaperi pentru a permite amenajarea unuia dintre ele intr-o alta camera; in acest caz, intervine creativitatea.

Transforma un dulap intr-un birou

Ce poate fi mai creativ si mai eficace decat sa te folosesti de ceea ce ai la indemana pentru a-ti amenaja biroul de lucru? Birourile, dupa cum vei vedea, nu trebuie sa ocupe spatii generoase - atat timp cat sunt amenajate istet, pana si un dulap poate juca rolul coltului de lucru!

Iata ce trebuie sa faci. Ai nevoie de un dulap mare, cu rafturi dispuse orizontal, fara usi, geamuri etc. (daca acestea exista, nu trebuie decat sa le inlaturi). Incepe prin a reduce numarul acestora, in asa fel incat sa ramai cu o polita pe care sa lucrezi si cu una pe care, eventual, sa iti asezi obiectele de care ai nevoie, de la carti la dosare, pixuri, creioane si alte accesorii.

La final, tot ce mai trebuie sa faci este sa iti decorezi coltul de lucru in conformitate cu personalitatea ta - poti lipi tapet viu colorat pe partea din spate a fostului dulap si poti insera decoratiuni vesele. Alegerea iti apartine!