Cum sa protejezi culoarea masinii

Detalii

CategoriiAuto/moto
TaguriCum sa/How to, piese auto
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari3198

Voteaza & Distribuie

Descriere

Zilnic, masina dumneavoastra este supusa la conditii care pot dauna aspectului si culorii caroseriei. Exista cateva detalii carora le puteti da atentie si care va vor asigura o culoare proaspata a masinii pe o perioada indelungata.



Din nefericire, masina este supusa unor diferente de temperature, datorita folosirii ei de-a lungul anotimpurilor. Caldura sau inghetul poate duce la dilatarea sau contractarea vopselei ce poate cauza mai departe fisuri. Aceste fisuri permit usor infiltrarea apei si umezelii, provocand aparitia ruginii. Desi pare greu de tinut sub control "fenomenele naturii", cea mai buna modalitate de a lupta impotriva ruginii este de a tine vehiculul intr-un garaj sau a-l acoperi cu o prelata speciala. Nu uitati de parcari acoperite atunci cand va aflati in calatorii.

(P) Daca esti interesant sa cumperi o distributie de VW Polo, poti accesa oricand un magazin de piese auto online

Atentie la lichidul de frana si benzina. Desi ele reprezinta „hrana" masinii dumneavoastra, aceste lichide sunt daunatoare pentru vopseaua masinii. Fiti atenti la scurgeri atunci cand alimentati masina cu benzina. Benzina scursa pe langa rezervor ataca lacul de deasupra vopselei, dand un aspect mat culorii masinii.

Excremente de pasari, insecte. Da, da, ati citit bine si stiti despre ce vorbesc. „Petele de culoare" oferite de vietuitoarele din natura contin anumite substante chimice ce ataca vopseaua caroseriei masinii. Evitati sa parcati masina sub copaci si eliminati mizeriile cu apa calda si sapun, folosind o carpa moale.

Nu uitati de cosmetica masinii! Folositi ceara, lubrifianti si alte preparate chimice de protectie a vopselei. Operatiunea de ceruire a masinii poate sa solicite mult timp si efort din partea dumneavoastra, insa rezultatul e remarcabil. Se recomanda ca o ceruire sa fie repetata o data la cateva luni. Desigur daca nu doriti sa va bateti capul cu cele enumerate mai sus, puteti apela la infolierea masinii, insa aceasta operatie este destul de costisitoare.

Infolierea masinii protejeaza vopseaua masinii de razele solare, de ploaie, de rasina de la copaci, de agenti chimici sau de zgarieturi minore. Desi costul unei infolieri auto poate ajunge la cateva sute de euro, aceasta are un rol protector considerabil. Daca decideti ca vreti sa indepartati folia, acest proces de desfoliere nu va distruge vopseaua si nu va lasa urme de adeziv sau alte deteriorari.