Amenajarea locuinței: Ce culoare alegi pentru ușile din casa ta?

Amenajarea locuinței: Ce culoare alegi pentru ușile din casa ta?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, usi de interior
Ultima actualizareMiercuri 1 decembrie 2021
Vizualizari111

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pe fondul funcționalității multiple, ușile sunt un element de nelipsit din orice locuință. Acestea oferă siguranță și intimitate, separând camerele și completând decorul. Ușile au un rol estetic important și tocmai de aceea trebuie să fie în armonie cu designul camerei. O alegere greșită în ceea ce privește culoarea ușilor de interior poate pune într-o lumină neplăcută întreg ansamblul camerei.

Următoarele sfaturi pot fi utile pentru persoanele care își amenajează locuința și nu sunt sigure în privința culorii pe care ar trebui să o aleagă pentru ușile de interior din fiecare încăpere.

Ușile pot fi alese într-o nuanță asemănătoare cu cea a pardoselii

Această variantă clasică presupune ca nuanța pentru uși interior să se potrivească cu cea a pardoselii, astfel încât să se creeze un efect liniar și un design armonios. Nimeni nu poate da greș dacă alege această tendință în ceea ce privește culoarea ușilor de interior, cel mai adesea în această categorie încadrându-se ușile din lemn, în culoare naturală.

În cazul unei camere cu parchet deschis la culoare, o ușă într-o nuanță asemănătoare poate completa cu succes decorul. În aceeași situație se află și camerele cu pardoseală închise la culoare, în care o ușă gri sau neagră nu numai că va completa decorul, ci va adăuga întregii încăperi o notă de modernitate și eleganță. Culorile închise sunt preferate mai ales de persoanele care își amenajează locuința în stil modern sau în stil minimalist. Pentru o notă distinctă, se poate alege o ușă de interior care să corespundă cu pardoseala din punct de vedere al nuanței, dar care să aibă tocul vopsit într-o culoare diferită, cum ar fi negru.

Culoarea ușilor de interior poate fi asortată cu cea a mobilierului

Un alt mod foarte simplu de a crea un decor armonios într-o cameră îl reprezintă alegerea unor uși de interior în concordanță cu nuanța mobilierului. Această tendință clasică și modernă în același timp rămâne preferata multor persoane din mai multe motive. Paleta de culori pentru ușile de interior este extrem de variată, astfel încât se poate alege orice nuanță a mobilierului, având siguranța că se pot monta uși în nuanțe similare sau chiar identice.

În funcție de culoarea mobilierului, ușa poate avea o cromatică neutră sau una ușor de remarcat, așa cum se întâmplă în cazul ușilor în nuanțe stejar sau cele cu note lemnoase argintii. Gama de culori este diversificată, așa că în momentul amenajării locuinței se pot face și combinații surprinzătoare de culori între uși și mobilă.

Indiferent de stilul în care este amenajată locuința, tendințele se schimbă rapid și tocmai de aceea este important ca în alegerea ușilor de interior să fie pe primul loc preferințele proprii. Ușile reprezintă o investiție pe termen lung și un element cu impact vizual semnificativ, motiv pentru care nu trebuie să fie alese la întamplare, dat fiind rolul estetic important pe care îl joacă. Stil modern sau stil clasic, ușile sunt elemente care asigură continuitate decorului și care pot influența modul în care arată o cameră.