Alege corpuri de iluminat living in functie de aceste considerente decisive!

Alege corpuri de iluminat living in functie de aceste considerente decisive!

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricorpuri de iluminat
Ultima actualizareLuni 11 noiembrie 2019
Vizualizari459

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atat cel natural, cat si cel artificial, iluminatul este una dintre cheile care iti ofera acces la functionalitate si confort in fiecare camera a locuintei tale, motiv pentru care acest detaliu decisiv trebuie tratat cu seriozitate pentru a te bucura de vizibilitate, confort vizual si o desfasurare sigura si comoda a tuturor activitatilor casnice.

Pe langa toate acestea, atmosfera de care te vei bucura in fiecare incapere depinde foarte mult atat de culoarea si intensitatea luminii folosite, cat si de directia din care aceasta vine sau suprafata pe care o acopera.

Cele mai multe corpuri de iluminat living din expozitiile marilor distribuitori ce reusesc sa capteze atentia fiecaruia apartin gamelor extravagante de candelabre sau lustre, insa design-ul acestor piese nu este nici singurul, nici cel mai important factor pe care ar trebui sa il ai in vedere atunci cand alegi corpurile de iluminat pentru living, bucatarie, dormitor sau oricare alta incapere a casei tale.

Daca treci printr-un proces de reamenajare a locuintei sau doar vrei sa redecorezi camera de zi, in randurile ce urmeaza vei descoperi cateva recomandari si informatii care iti vor fi de folos in identificarea celor mai potrivite solutii si corpuri de iluminat living.

In primul rand, adresarea necesitatilor

Functionalitatea este poate cel mai important factor in aceasta ecuatie, indiferent ca este vorba de corpuri de iluminat living, bucatarie, dormitor sau hol. Tocmai de aceea, pozitionarea surselor de lumina se va face luand in calcul absolut toate necesitatile impuse de activitatile pe care le desfasori in respectiva incapere, motiv pentru care montarea exclusiv a unei lustre puternice in fiecare camera nu va fi cea mai buna idee.

In cazul livingului, lumina ambientala are, intr-adevar, o importanta mai mare decat in celelalte camere, astfel incat ai putea opta pentru corpuri de iluminat living precum un candelabru elegant, o lustra moderna sau, daca tavanul nu este foarte inalt, o plafoniera deosebita. Va fi necesar, bineinteles, sa completezi fundalul luminos cu razele “aruncate” de alte tipuri de corpuri de iluminat.

Astfel, ai putea alege sa montezi cateva spoturi deasupra canapelei, sa pui doua aplice pe unul dintre pereti, sa asezi un lampadar langa fotoliul pe care il folosesti atunci cand citesti sau sa amplasezi o veioza pe masuta de cafea din colt. Aceste corpuri de iluminat living vor contribui atat la inlesnirea activitatilor pe care le desfasori, cat si la separarea zonelor din camera de zi.

Daca livingul tau cuprinde si o zona folosita ca dining, aceasta ar putea fi iluminata prin intermediul unor suspensii sau unei lustre cu lumina calda, astfel incat sa inviti relaxarea la fiecare cina in familie.

Nu neglija latura estetica!

Dupa ce ai stabilit ce corpuri de iluminat living sunt necesare si unde exact vor fi acestea pozitionate, a venit momentul sa te gandesti si la aspectul acestora. Din aceasta perspectiva, trebuie sa acorzi atentie atat formei si materialelor din componenta corpurilor de iluminat, cat si culorii surselor, modul de dispersare a fasciculului luminos si chiar forma becurilor.

Aceasta reteta este universala, motiv pentru care daca reusesti sa echilibrezi toate aceste detalii, vei reusi sa creezi atmosfera dorita in fiecare incapere, gasind corpurile de iluminat potrivite pentru living, dormitor, baie sau bucatarie.

Ideal ar fi sa creezi o imagine unitara, nu dezbinata de cateva obiecte care par a nu-si gasi locul. Astfel, daca ai ales deja o tema pentru decorul interior, va trebui sa o respecti si atunci cand alegi corpurile de iluminat living.

Oricare ar fi preferintele si nevoile tale, pe eOrion.ro vei descoperi sute de modele din fiecare categorie, iar gamele de corpuri de iluminat pe care ti le-am pregatit se incadreaza in stilurile clasic, vintage, modern, fusion, industrial, organic si minimalist. Tu cum vei alege sa-ti “desenezi” livingul?