Alcoolul la femei

Alcoolul la femei

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3102

Voteaza & Distribuie

Descriere

alcoolul la femeiDespre riscul de aparitie al cancerului de san implicat de consumul de alcool se stia, insa in urma cercetarilot s-a gasit valoarea exacta a procentului.


Fie ca e vorba de bere, vin sau spirtoase, se pare ca trei sau mai multe bauturi alcoolice pe zi duc la cresterea aparitiei de cancer la san cu 30%!


In urma unui studiu realizat de specialisti americani, s-a aflat in ce masura consumul de alcool influenteaza declansarea cancerului la san. S-a ajuns la concluzia ca femeile care consuma una sau doua bauturi alcoolice pe zi sunt predispuse riscului aparitiei cancerului la san cu 10% mai mult decat celelalte.Pentru cele care depasesc acest prag si ajung sa consume trei bauturi alcoolice in fiecare zi, riscul in cauza creste la 30%.


Din nefericire, consumul excesiv de acool nu este singura cauza pentru cresterea riscului de declansare a acestui tip de cancer. Fumatul are de asemenea un impact dramatic asupra sanatatii. In ceea ce priveste femeile care consuma un pachet de tigari zilnic, sau chiar depasesc aceasta cantitate, se estimeaza o crestere a riscului aparitiei bolii tot cu 30%, un procent care ar trebui sa ingrijoreze persoanele care sunt in aceasta situatie.In ciuda acestor efecte negative, exista studii care atesta faptul ca alcoolul, consumat moderat, tine departe organismul de bolile de inima. Se recomanda incadrarea in aceasta limita pentru a nu ne expune riscurilor care ne pun sanatatea in primejdie.