Ai auzit că în Cluj chiriile sunt scumpe? Iată 3 TRUCURI prin care poți plăti MAI PUȚIN decât majoritatea

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCluj Napoca
Ultima actualizareMarti 10 decembrie 2019
Vizualizari863

Voteaza & Distribuie

Descriere

În fiecare an, Clujul este asaltat de noi studenți și nu numai. Foarte puține dintre aceste persoane au posibilitatea de a se muta în Cluj la rude sau în propria locuință. Majoritatea sunt nevoite să închirieze un apartament. O chirie în oraș, indiferent de motive, nu este ieftină, la fel cum nici traiul în această zonă nu este foarte accesibil.

Totuși, aici se deschid multiple oportunități de muncă și de dezvoltare personală, motiv pentru care tot mai multe persoane sunt dispuse să plătească sume mai mari pentru a locui în acest oraș. Te numeri și tu printre aceștia? Ai vrea să plătești mai puțin pentru chirie? Iată ce poți încerca!

Trucuri pentru a plăti mai puțin la chirie


Împarte chiria cu mai multe persoane

Acesta este cel mai vechi și mai eficient truc. Atunci când locuiești cu mai mulți colegi de apartament, fiecare beneficiați de avantajele locuinței: puteți găti în bucătărie, folosiți aceeași baie, vă bucurați împreună de un film la același televizor. Este normal să contribuiți cu toții la plata chiriei. Astfel, suma care îți revine de fapt, va fi mai mică decât cea pe care ar trebui să o plătești dacă ai locui singur.

În plus, nu doar cheltuielile legate de chirie vor fi suportate la comun, ci și plata pentru unele facturi. Alege cu grijă colegii deoarece nu ai vrea să ajungi în situația în care unul refuză să își achite partea.

Scoate în evidență toate defectele locației


Atunci când mergi să vezi un imobil, fii foarte atent la orice ar putea fi în neregulă cu acesta. Problemele serioase, ca cele legate de instalația electrică, deteriorarea structurii, pereții inundați, sunt semnale de alarmă care ar trebui să te determine să renunți imediat la locuința respectivă.

Însă, câteva pete pe mochetă sau o îndoitură la una dintre uși, sunt defecte pe care le poți scoate în evidență. La drept vorbind, ai putea trăi cu ele, dar sunt mult mai multe chirii pentru care ai plăti același preț, fără aceste defecte.

Menționează neregulile atunci când discuți prețul chiriei. Atâta timp când nu oferi o sumă cu mult mai mică decât ceea ce a cerut proprietarul, el ar trebui să fie deschis la negociere.

Oferă-te să aduci îmbunătățiri spațiului, în schimbul reducerii plății


Dacă proprietarul va fi de acord, acesta este unul dintre trucurile care îți vor face viața mult mai ușoară. De asemenea, este o metodă care se aplică foarte bine în cazul cuplurilor ce nu au reușit să își cumpere propria locuință.

Ideea presupune să te oferi să aduci o îmbunătățire semnificativă locuinței, una care i-ar crește valoarea pe viitor. Spre exemplu, dacă nu îți place să speli vasele cu mâna, ai putea să te oferi că cumperi o mașină de spălat vase pe care să o lași proprietarului, în momentul în care te muți de acolo. Ai putea proceda la fel și cu alte electrocasnice. De exemplu, găsești cuptoare electrice incorporabile de la Sensodays, disponibile la diferite prețuri. Spune-i proprietarului că vrei să cumperi și să instalezi acest aparat care îi va rămâne lui, dacă îți va reduce chiria într-o proporție considerabilă. În mod surprinzător, multora le surâde această idee și sunt de acord.

Poți trăi în confort și fără să fii mereu cu buzunarul gol, chiar dacă ești în chirie la Cluj. Atâta timp cât îți administrezi banii cu înțelepciune și păstrezi o relație bună cu cel care ți-a închiriat locația, lucrurile pot merge foarte bine. Succes!

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com