Afla de ce agricultorii care tin la mediul inconjurator folosesc biofungicide

Afla de ce agricultorii care tin la mediul inconjurator folosesc biofungicide

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguripesticide
Ultima actualizareJoi 15 noiembrie 2018
Vizualizari315

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru agricultorii care incearca sa isi trateze recolta sau sa previna bolile plantelor aferente exista acum si optiuni de provenienta naturala. In locul fungicidelor clasice, se poate utiliza de preferat un biofungicid care actioneaza intr-un mod mai bun asupra plantei, fara a fi daunator mediului.

Fungicidele sunt o necesitate pentru orice tip de agricultura si legumicultura, pentru a asigura un grad optim de siguranta. Ele ajuta la intoxicarea sporilor care sunt un pericol pentru orice recolta, fiind inofensive pentru plante. In acelasi timp, un biofungicid actioneaza in acelasi fel, ba chiar mai eficient in combaterea fainarilor, si nu au un efect toxic asupra mediului inconjurator.

Ce inseamna biofungicid?

Biofungicidele sunt compuse din bacterii si spori care au un rol benefic. Acestea colonizeaza plantele si inladura bolile care pot aparea, inclusiv la radacinile acestora. Microorganismele se gasesc in mod natural in sol, ceea ce le face o alternativa pentru fungicidele chimice. In plus, folosirea biofungicidelor ca o modalitate de a preveni bolile la plandele din gradina sau culturi, scade si riscul ca patogenii sa dezvolte imunitate la fungicidele chimice.

Cum functioneaza biofungicidele?

Biofungicidele controleaza alte microorganisme in urmatoarele feluri:

  • Ele formeaza o bariera defensiva in jurul radacinilor sau al intregii plante, impiedicand astfel efectul distructiv al ciupercilor si raspandirea lor;
  • Biofungicidele produc o chimicala asemanatoare antibioticului, care este toxica patogenului invadator. Acest proces se si numeste “antibioza”;
  • De asemenea, biofungicidele ataca si se hranesc cu patogenul daunator. Biofungicidele trebuie sa fie in rizosfera (solul din jurul radacinii) inaintea sau in acelasi timp cu patogenul;
  • In ultimul rand, biofungicidele imbunatatesc sistemul imunitar al plantei, si sporesc capacitatea defensiva in lupta cu patogenul daunator.

Cand sa folosesti un biofungicid?

Daca vrei ca gradina ta sa fie ferita de toate pericolele solului, aplicarea biofungicidelor ca metoda preventiva este solutia. Un alt beneficiu al fungicidelor prietenoase mediului inconjurator este faptul ca pot fi folosite in acelasi timp cu ferzilizanti sau insecticide. Biofungicidele sunt formate din niste granule care contin mii de particule de sulf de dimensiuni micronice.

Sunt dizolvabile in apa, astfel produsele au o putere de dispersie si acoperire mai buna, cu activitate mai rapida datorata varporilor rezultati in contactul cu aerul. Ca orice fungicid, folosirea unui biofungicid trebuie sa fie in concordanta cu indicatiile insemnate de producator.

In functie de terenul pe care il detii sau de cultura, poti gasi mai multe produse cu cantitati diferite. Unele produse au efecte sporite pentru anumite culturi. Indiferent de cultura pe care vrei sa o tratezi vei gasi un produs potrivit si indicatiile aferente.

In general pentru diferitele culturi in care se poate folosi biofungicidul dozele sunt:

  • cartof: Doza aproximativa 3 kg/ha
  • mar: Doza aproximativa 2,5 kg/ha
  • par: Doza aproximativa 2,5 kg/ha
  • tomate: Doza aproximativa 3,7 kg/ha
  • vita de vie: Doza aproximativa 2,5 kg/ha

Unde se gasesc cele mai eficiente biofungicide?

Din diferitele produse, iti poti alege ceva potrivit nevoilor tale. Ficare produs biofungicid are un efect sporit asupra unor culturi asa ca alege cu grija fungicidul care va fi cel mai eficient pentru cultura pe care vrei sa o protejezi impotriva bolilor. Daca gradina ta nu este foarte mare, asta nu inseamna ca trebuie neglijata. Pentru culturile mai mici vei gasi produsele chiar si in cantitati de 30 de grame pana la 1 kg pentru culturile mari.
Bucura-te de faptul ca iti poti proteja gradina intr-un mod care sa nu dauneze solului si mediului inconjurator, alege un biofungicid.

Intra pe Pesticide-Az.ro si verifica oferta de produse, comanda cu usurinta online sau contacteaza un reprezentant si solicita informatii suplimentare la 0726214441. Pesticide-AZ este o companie specializata in comercializarea de biofungicide de cea mai buna calitate si reprezinta partenerul ideal si de incredere al fermierilor din Romania.