Afla cum este construit si ce avantaje are un cos de fum ceramic

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriRomania
Ultima actualizareLuni 3 decembrie 2018
Vizualizari1398

Voteaza & Distribuie

Descriere

In prezent, piata de profil ofera mai multe tipuri de evacuare a fumului pe care le gasesti direct pe site-ul companiilor. Un cos fum ceramic construit la cele mai inalte standarde si instalat in conditii optime ofera siguranta casei si familiei tale. Cele mai populare sisteme de evacuare a fumului sunt cele contruite din ceramica si cele construite din inox. In acest articol vom trata in detaliu sitemele care fac parte din prima categorie, cele construite din ceramica.

Care este importanta cosului de fum?

Cosurile de fum sunt potrivite pentru orice sistem de incalzire cu evacuare ai in casa. Mai mult decat atat, acestea sunt esentiale pentru siguranta casei tale si a familiei tale. Daca ai un semineu, o soba, fie acestea pe lemne sau nu, o centrala termica pe gaz, o centrala termica pe ulei, paleti sau carbune, gratare de gradina ori orice alt fel de sistem de incalzire, fii sigur ca alegi cea mai buna optiune de evacuare a fumului in oricare dintre situatii. Pe langa evacuarea fumului, un sistem performant evacueaza in acelasi timp si in conditii de maxima siguranta si gazele ori noxele in totalitate. Acestea apar in urma procesului de incalzire.

Atentie deosebita la instalare

Sistemele de evacuare a fumului, gazelor si noxelor printr-un cos fum ceramic implica o atentie deosebita asupra modului de instalare, principalul motiv fiind acela ca un cos fum ceramic poate avea diferite forme si dimensiuni, astfel ca si manevrarea acestora va fi diferita in functie de caz si in functie de specificatiile proiectului. Sistemele de evacuare a fumului sunt utilizate fie in locuinte personale, fie in cladire de birouri sau constructii industriale. Fiecare dintre aceste tipuri de imobile prezinta anumite particularitati si conditii ce trebuie luate in considerare la instalare.

Elementele componente ale unui cos fum ceramic

Chiar daca modele disponibile pe piata difera de la unul la altul printr-o serie de particularitati, majoritatea cosurilor de fum din ceramica profesionale sunt construite dupa acelasi tipar. In primul rand, tubul interior este construit din samota. Samota este un materiale refractar ce ajuta la eliminarea fumului, gazelor si noxelor si previne acumularea acestora pe interiorul tubului unui cos fum ceramic. Tubul interior rezista la temperaturi extrem de ridicate, dar si extrem de joase, datorita materialelor cu care este invelit.

Fiecare cos de fum profesional este complet accesorizat cu tot ceea ce are nevoie pentru o buna functionare. Un pachet complet include si o usita care este folosita pentru curatarea cosului, racordul de fum si elementul terminal. Cele mai performante cosuri de fum ceramice includ si un colector de condens. Fara acesta, toti vaporii produsi pe parcursului procesului de incalzire si racire a sistemului de evacuare vor afecta buna functionare a acestuia. Instalarea unui colector de condens va preveni acumularea de vapori atunci cand se trece de la temperaturi ridicate la cele joase, asigurand astfel buna functionare a sistemului de evacuare pe termen cat mai lung.

Dincolo de necesitatea de a apela la profesionisti atunci cand instalezi un sistem de evacuare a fumului, gazelor si noxelor precum un cos fum ceramic, trebuie sa acorzi o atentie deosebita producatorului. Fiecare produs comercializat trebuie sa detina certificate si sa fi trecut testele de specialitate in domeniu.

Descopera solutia eficienta si profesionala

Echipa Seminee-expert.ro este pregatita pentru instalarea in conditii de maxima siguranta a oricarui sistem de evacuare a fumului, inclusiv a unui cos fum ceramic. Tot ce trebuie sa faci este iei legatura cu unul dintre specialitii in domeniu pe seminee-expert.ro, iar acesta te va asigura de calitatea serviciilor oferite inca de la inceput. Vei avea parte de consultanta de specialitate, de servicii de instalare si apoi de mentenanta a produselor achizitionate. Cosul de fum este o necesitate, asa ca apelati la furnizori profesionisti pentru produse de calitate.