7 schimbări pentru casa ta pe care să le faci primăvara asta

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare
Ultima actualizareMiercuri 17 mai 2023
Vizualizari267

Voteaza & Distribuie

Descriere

Primăvara este momentul potrivit pentru a-ți îndrepta atenția către locul unde îți petreci cel mai mult timp - acasă. Dacă simți că ai nevoie de o schimbare în decorul casei tale și vrei să îi oferi un aer proaspăt, acest articol îți poate oferi inspirația necesară. Descoperă șapte idei ușor de pus în practică, care te vor inspira să-ți transformi locuința într-un spațiu primitor și plăcut.

Zugrăvește pereții


Când ai zugrăvit ultima dată? Dacă au trecut mai mult de 5 ani și vopseaua de pe pereți are un aspect uzat, pătat sau zgâriat, înseamnă că un strat nou de lavabilă este binevenit. Poate că decorul și preferințele tale s-au schimbat în ultimii ani, așa că nu este necesar să cauți vopsea în aceeași nuanță ca cea veche. Alege culori îndrăznețe, o paletă cromatică pastelată sau o vopsea decorativă Passiflora cu efect metalic pentru a realiza contraste de lumină deosebite. În baie sau bucătărie poți opta pentru tencuieli decorative siliconice, care resping apa și murdăria, autocurățându-se.

Înainte de a aplica vopseaua, este foarte important să pregătești corect suprafața pereților. Îndepărtează straturile vechi compromise prin răzuire sau cojire, apoi repară zonele afectate. Înlătură tencuiala veche pentru a curăța petele de grăsime, rugină, funingine sau umezeală, la fel și în cazul exfolierilor sau fisurilor. După ce repari suprafețele respective, șlefuiește-le cu hârtie abrazivă și desprăfuiește pentru a obține o suprafață netedă și plană. Asigură-te că pereții sunt uscați în profunzime, apoi aplică un grund compatibil cu vopseaua sau tencuiala, pentru a crește aderența suprafeței.

Creează un perete accent


Pereții accent sunt și anul acesta în topul tendințelor de design interior, fie că alegi să-i vopsești într-o culoare puternică, să-i decorezi cu tapet sau să îi acoperi cu un material texturat, care adaugă profunzime spațiului. Cu tencuieli decorative pentru interior, precum cele modelatoare, și vopsele cu efecte metalice, poți realiza, de exemplu, finisaje cu aspect de piatră spartă sau beton. Pentru a adăuga un plus de impact vizual, poți decora peretele accent cu elemente de artă și accesorii. Tablourile, fotografiile, rafturile cu obiecte decorative aduc profunzime și contrast în cameră, iar oglinzile amplifică vizual spațiul.

Rearanjează mobilierul


Rearanjează mobilierul din casă pentru a optimiza fluxul și a crea spații funcționale. Mută canapeaua, masa sau rafturile în poziții noi pentru a crea un aspect proaspăt. Gruparea mobilierului în funcție de activități este o altă idee excelentă. Poți crea zone specifice pentru diferite activități, cum ar fi un colț de lectură cu un fotoliu și o veioză, un spațiu de lucru cu un birou și un scaun ergonomic sau un colț de relaxare cu o canapea și o masă de cafea. Aceasta va ajuta la separarea vizuală și funcțională a încăperilor, lăsând impresia unor modificări ample în amenajarea interioară.

Recondiționează mobilierul vechi

Recondiționarea mobilierului vechi este o modalitate minunată de a-ți actualiza casa fără să investești în mobilier nou. O comodă veche poate fi transformată într-o piesă unicat fie prin vopsire ori lăcuire, fie prin aplicarea prin transfer a unor imagini sau prin lipirea unor decupaje.

Fă spațiile exterioare mai confortabile


Transformă-ți balconul sau grădina într-un spațiu relaxant și confortabil cu ajutorul unui balansoar și instalând soluții de iluminat ambiental, cum ar fi felinare, becuri solare sau lumânări parfumate. Vei petrece, astfel, timp de calitate în aer liber.

Îmbunătățește iluminatul

Poți îmbunătăți atmosfera din fiecare încăpere alegând intensitatea și temperatura de culoare adecvate. În birou, bucătărie și alte spații unde vrei să-ți menții un nivel ridicat de atenție, optează pentru o lumină rece, apropiată de cea naturală. În schimb, în dormitoare și living, amplasează surse de lumină caldă pentru o ambianță relaxantă și primitoare.

Fă mici schimbări pentru un stil de viață eco-friendly

Instalează capete de duș economice și robinete cu aerator pentru a reduce cantitatea de apă utilizată fără a-i compromite presiunea sau temperatura. O altă opțiune eco-friendly sunt panourile solare care pot genera energia electrică necesară pentru casa ta. În plus, izolarea termică a locuinței îmbunătățește eficiența energetică. Nu în ultimul rând, ai putea implementa un sistem de sortare a deșeurilor, care te va ajuta să trimiți deșeurile din plastic, sticlă și hârtie la locul potrivit pentru a fi revalorificate.

Primăvara aceasta, alege schimbarea pe care vrei să o vezi în casa ta și vei fi surprins de impactul pe care îl poate avea.