7 modalități de a-ți redecora locuința cu bani puțini

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare
Ultima actualizareLuni 26 octombrie 2020
Vizualizari590

Voteaza & Distribuie

Descriere

Simți că locuința ta are nevoie de o redecorare, însă nu dispui de bugetul necesar? Nu este nevoie să amâni amenajările, ci doar să găsești soluții inventive și ieftine. Designerii folosesc foarte des mici trucuri estetice, care transformă rapid un spațiu clasic într-unul modern, chic și proaspăt. Iată ce sfaturi poți pune și tu în aplicare, pentru a oferi locuinței un aer fresh și un aspect nou!

1. Revopsește doar unul dintre pereții dormitorului

Nu trebuie să zugrăvești toată camera dacă pereții se află într-o stare bună. Pentru a schimba aspectul dormitorului, este suficient să revopsești doar unul dintre pereți, pentru a crea un design modern și fresh. De exemplu, dacă toți pereții sunt albi, poți alege ca unul dintre ei să devină bleumarin, verde smarald sau chiar negru. Astfel, vei crea un contrast interesant, pe care îl poți completa cu tablouri înrămate sau fotografii de familie. De asemenea, dacă pereții tăi sunt vopsiți deja într-o culoare puternică, poți recolora unul dintre ei pentru a deveni mai închis sau mai deschis. Este un detaliu simplu, dar care va oferi o nouă înfățișare dormitorului!

2. Înlocuiește fotoliul cel vechi din living cu un puf modern

Te-ai plictisit de acel fotoliu vechi, pe care îl păstrezi în sufragerie de ani întregi? Ei, bine poate că a venit momentul sa îl donezi sau să-l arunci. În cazul în care te gândești că va trebui să investești o sumă prea mare într-un fotoliu nou, află că nu este neapărat necesar. Poți înlocui fotoliul sau balansoarul vechi cu un fotoliu de tip puf, mult mai accesibil și, totodată, mult mai cool! Poți cumpăra astfel de obiecte decorative de pe www.fabricadepufi.ro, unde ai la dispoziție zeci de forme, modele și culori diferite. Cu siguranță, vei găsi un puf care să se potrivească perfect în livingul tău.

3. Recondiționează câteva piese de mobilier

Fără îndoială, ai în casă un dulap, o noptieră sau o masă învechită, la care nu vrei să renunți. Este prilejul perfect să recondiționezi și să transformi ceva banal într-o adevărată operă de artă! Indiferent de piesele pe care le ai la dispoziție, le poți recolora cu nuanțe diferite sau poți aplica material autocolant pe anumite sertare sau uși de dulap. Poți obține rapid cel puțin o piesă de mobilier nouă, cu investiții financiare minime.

4. Montează o etajeră cu decorațiuni

Dacă nu vrei să investești sume mari în redecorarea uneia dintre camere, o poți reîmprospăta cu câteva detalii mici, dar importante. De exemplu, o etajeră din lemn natur sau una din PAL colorat poate schimba aspectul întregului spațiu, atunci când este montată pe un perete și folosită drept suport pentru cărți, lumânări parfumate sau vaze și ghivece cu flori proaspete.

5. Reorganizează spațiile de depozitare

Îți ții toate lucrurile într-un dulap înghesuit? Ce ar fi să schimbi acest lucru și să folosești spațiile de depozitare pe post de decorațiuni? Poți cumpăra cutii colorate, simple sau cu imprimeuri, pe care să le așezi strategic în living, dormitor sau baie. Spațiul se va bucura de o nouă pată de culoare, iar tu vei avea mai mult loc în casă!

6. Implică-te într-un proiect DIY

Dacă vrei să economisești atunci când redecorezi casa, o metodă excelentă este să faci chiar tu unele obiecte noi. Fii creativ și vino cu soluții inedite pentru casă, precum decorațiuni din obiecte reciclate, tablouri pictate de tine, vaze create din sticle elegante sau bucăți de material refolosite în moduri surprinzătoare.

7. Include noi texturi în camere

Atmosfera dintr-o încăpere poate fi schimbată imediat prin câteva detalii simple. Materialele textile și diferitele texturi pot revigora un spațiu, îl pot face mai comod și mai primitor. Așadar, cumpără câteva pături noi, din blană ecologică sau imitație de lână, schimbă husele pernelor decorative și adaugă cîte o pată de culoare oriunde este posibil. Vei observa imediat efectul chic!

Acestea fiind spuse, după cum poți vedea, există o mulțime de modalități prin care poți redecora și amenaja locuința. Nu ai nevoie de sume mari de bani, ci doar de puțină creativitate!

Sursa foto: unsplash.com/photos/eQ-8iUrb07g