7 jocuri și activități pentru cei mici în spațiul sigur al casei

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguricopii, Familie si copii, Jocuri
Ultima actualizareJoi 16 aprilie 2020
Vizualizari844

Voteaza & Distribuie

Descriere

Energia de care dau dovadă cei mici îi poate prinde de foarte multe ori cu garda jos pe părinți. Însă o plimbare bună în parc și o porție binemeritată de joacă, după orele de grădi, mai fură din “zvâcul” specific vârstei. Însă atunci când aceste mici bucurii ale vieții de copil sunt restricționate de toata această perioadă de pandemie, cum pot gestiona părinții pofta de joacă a celor mici, chiar în confortul și siguranța propriului cămin?

Celor aflați astăzi în cumpănă le venim în ajutor cu o listă de 7 activități și jocuri în casă, perfecte pentru aceste săptămâni lungi de izolare:

1. Jocuri cu cei mici în casă: Ce încape în geamantan
Este unul dintre cele mai simple jocuri pentru copii, pe care îl puteți juca seară de seară, alături de toți cei dragi. Dacă nu știi cum se joacă “Ce încape într-un geamantan”, iată cât se ușor sunt de înțeles regulile: un jucător începe să spună alfabetul în gând, iar când cel de lângă el spune “STOP!”, acesta spune tare litera la care a ajuns. Apoi, rând pe rând, toți jucătorii încep să spună cuvinte ce încep cu litera respectivă, pe care ai putea să le introduci într-un geamantan.

2. Jocuri cu cei mici în casă: Celebra mimă
De fiecare dată când se joacă mima, distracția este la ea acasă. Fazele comice nu întârzie să apară, iar farmecul acestui joc îi aduce pe toți laolaltă, de la mic la mare. Pentru că nu sunteți foarte multe persoane la acest joc, puteți mima / ghici pe rând. În cazul în care copilul tău are o vârstă mai mare, puteți cronometra fiecare rundă. În cazul în care cuvântul nu este ghicit până când timpul se scurge, cel care a mimat în runda respectivă mai mimează încă un cuvânt.

3. Jocuri cu cei mici în casă: FAZAN
Este un joc pe care îl puteți juca oriunde: pe drumul spre mare, pe plajă, pe banca din parc și chiar în siguranța propriului vostru cămin, în serile de autoizolare din această perioadă. Regulile de la “FAZAN” sunt cunoscute de absolut toata lumea, însă nu ar strica încă o trecere în revistă a lor: un jucător începe să spună alfabetul în gând, iar când cel de lângă el spune “STOP!”, acesta spune tare litera la care a ajuns. Următorul jucător spune un cuvânt ce începe cu litera respectivă, apoi cel după el continuă cu un cuvânt ce începe cu aceleași două litere cu care s-a terminat cel dinainte. Atunci când poți bloca un jucător cu un cuvânt de genul “repeteNT”, în lipsa unei soluții, acesta are “F”. Jocul se continuă până când un jucător face “FAZAN”.

4. Activități cu cei mici în casă: Realizați forme din plastilină
Acum să trecem și prin câteva activități simplu de realizat, departe de toate probleme din exterior. Dacă ai un copil de grădiniță sau școală primară, realizarea formelor din plastilină reprezintă o activitate antiplictiseală de nota 10! Îți recomandăm plastilina actibacteriana de la Koh-I-Noor! Acest produs conține 10 culori tratate special împotriva bacteriilor. Efectul acestui tratament antibacterian este unul de lungă durată. Comandă acum plastilina antibacteriana de la Koh-I-Noor pentru cel mic și ofera-i momente minunate în izolare, învăluite în siguranță deplină!

5. Activități cu cei mici în casă: Desenați și colorați
Până cand ajunge comanda cu plastilina antibateriană de la Koh-I-Noor, puteți alunga plictiseala desenând și colorând. Nu aveți nevoie decât de creioane colorate, carioci și foi, pe care să le umpleți cu cele mai interesante idei. Puteți organiza în fiecare seară câte un nou concurs de desenat și colorat, sau vă puteți inspira din tutorialele găsite pe Youtube, dedicate copiilor de vârsta puștiului tău. Această activitate nu doar că anulează ideea de plictiseală, însă este și un adjuvant excelent pentru stimularea creativității celui mic.

6. Activități cu cei mici în casă: Uitați-vă la desene animate
Iată o activitate pe cât de distractivă, pe atât de educativă. La prima vedere, personajele preferate ale celor mici sunt prinse în tot felul de situații amuzante, din care reușesc să iasă mereu cu bine, datorită prietenilor și a faptelor bune pe care le fac. Chiar dacă scenariile par de cele mai multe ori absurde, lecțiile de viață pe care cei mici le pot învăța din desene animate nu sunt deloc puține: “Ajută-l întotdeauna pe cel aflat în pericol”, “Dăruiește celor care nu au”, “Implică-te pentru o cauză nobilă” - iată cateva dintre lecțiile pe care le cei mici le pot reține, privind alături de tine desenele lor preferate.

7. Activități cu cei mici în casă: Citiți împreună o carte
Este important ca activitățile pe care le organizați seară de seară să alterneze. Dacă timp de două sau trei seri vă uitați împreună la desene animate, citiți o carte pentru copii în următoarele zile. Este important să găsești cărți cu imagini viu colorate, ce pot suplini pe cât de mult posibil dinamismul cadrelor din desenele animate. Mai mult decât atât, această activitate îi permite celui mic să se apropie de citit încă de la o vârstă fragedă, însă este foarte importantă implicarea ta în această “chimie” dintre cel mic și cărți: în cazul în care copilul găsește în spatele paginilor suficientă emoție încât să își dorească mai mult, va începe într-o bună zi să ia de unul singur cărțile preferate din bibliotecă.

Cu atât de multe distracții pe care le puteți organiza în casă, nu este timp ca cei mici să se poată plictisi, chiar dacă nu au mai ieșit de o bună perioadă de timp afară!

Sursa foto: pexels.com/photo/photo-of-a-girl-playing-with-the-camera-860538/