6 dispozitive care îți vor face locuința mai primitoare

6 dispozitive care îți vor face locuința mai primitoare

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurielectronice, interfon
Ultima actualizareMarti 26 octombrie 2021
Vizualizari98

Voteaza & Distribuie

Descriere

Casa este locul în care ne refugiem la finalul unei zile grele de muncă și ne încărcăm bateriile, așadar este absolut normal să investim în cele mai bune condiții de viață. Desigur, fiecare are alte nevoi atunci când vine vorba despre confort, dar faptul că tehnologia ne poate ușura viața este un fapt general acceptat. Află din cele ce urmează care sunt dispozitivele care-ți pot face locuința mai primitoare, atât pentru tine și familie, cât și pentru potențialii oaspeți.

Asistent personal digital

În regulă, Alexa nu se va trezi înaintea ta să pună de cafea, dar asta nu înseamnă că un asistent personal pentru casă nu-și are folosul său. De pildă, asistentul personal îți poate pune la dispoziție ultimele știri, muzica pentru înviorarea de dimineață, alarme sau chiar sugestii de restaurante sau filme. Poți merge chiar mai departe de atât, prin conectarea asistentului la alte dispozitive smartphone, astfel având acces la diferite obiecte din casă doar cu ajutorul vocii.

Oglindă inteligentă

Un astfel de dispozitiv este capabil să-ți recunoască atingerile în nu mai puțin de 10 puncte de presiune și se poate conecta cu ajutorul WiFi la internet sau poate comunica prin Bluetooth cu alte dispozitive. De exemplu, ai putea comunica prin apeluri video direct din fața oglinzii, de preferat nu cea din baie, sau poți trece prin diverse posibilități de make-up puse la dispoziție de oglinda inteligentă. În plus, cu ajutorul unui cântar inteligent și al unui tester, oglinda îți poate măsura greutatea sau chiar nivelul de hidratare.

Interfon smart

Confortul înseamnă de asemenea și siguranță sau chiar posibilitatea de a refuza din când în când vizitele neanunțate, mai ales dacă este vorba de rude care nu sunt chiar atât de apropiate sufletului tău. Spre deosebire de un interfon de duzină, cel smart îți pune la dispoziție un ecran și o cameră integrată. Astfel ai posibilitatea de a intra în contact doar cu persoanele cunoscute, doar la orele agreate de tine. Grație senzorului infraroșu vei putea identifica vizitatorii chiar și în cazul vizitelor nocturne.

Purificator de aer

Cât de multe iei în calcul calitatea aerului pe care-l respiri în locuință? Ei bine, dacă investești în dispozitive de calitate, precum sistemele Daikin de purificare a aerului, alergiile sau mirosurile pregnante din casă vor deveni doar o amintire neplăcută și distantă. Grație tehnologiilor de filtrare a aerului și designului compact și silențios, aceste produse sunt perfecte pentru cei care suferă deja de probleme respiratorii sau cei care doresc să le prevină.

Vas de gătit inteligent


Când în sfârșit scapi din trafic și ajungi seara acasă frânt de oboseală, de prea multe ori riști să te întinzi după telefon și să comanzi decât să-ți mai faci ceva de mâncare. Din fericire, există o alternativă: ai putea să-ți pui mâncarea în oală de dimineață, să pleci în treaba ta, să reglezi timpii de gătit și/sau tempertura și să-ți vezi de ziua în curs. Seara, chiar dacă ajungi mai târziu decât preconizai, dispozitivul poate fi setat să păstreze mâncarea caldă, de la distanță, doar printr-un click. Da, mai repede decât să comanzi.

Detector de fum inteligent

Dacă tot vorbeam de siguranță, nu puteam să nu trecem în revistă și detectorul de monoxid de carbon și de fum, cel care poate repera pericolul de incendiu sau de intoxicare. Acesta este prevăzut de asemenea cu un sistem de iluminare, vizibil chiar și printr-un fum abundent, sistem care poate semnala căile de evacuare.

Ce crezi, poți pune un preț pe confort și siguranță?

Sursa foto: unsplash.com/photos/DUrU_bZV8So