6 accesorii esenţiale pentru maşina ta

6 accesorii esenţiale pentru maşina ta

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguriaccesorii auto
Ultima actualizareVineri 10 decembrie 2021
Vizualizari244

Voteaza & Distribuie

Descriere

Maşinile echipate standard au dotări care mulţumesc nevoile de deplasare de nivel mediu. Pe măsură ce îţi doreşti mai multă utilitate şi mai mult confort în habitaclul automobilului, trebuie să investeşti în accesoriile potrivite. Am făcut pentru tine o listă de şase obiecte care îţi vor face călătoriile mai plăcute, indiferent că vorbim despre naveta zilnică la birou sau excursia pe care o plănuieşti de luni întregi.

Încărcător pentru telefon

Telefonul mobil inteligent a înlocuit o mulţime de gadgeturi pe care trebuia să le porţi după tine în fiecare zi. Nimeni nu mai foloseşte ceas, GPS, lanternă sau player audio ca obiecte distincte. Totuși, atunci când utilizezi multe aplicaţii concomitent, bateria telefonului se consumă rapid şi rişti să devină nefuncţional. Pentru mai multă siguranţă, încărcătorul auto de 12V este cel mai util în maşină. Dacă alegi o variantă cu încărcare rapidă, chiar şi pentru un drum scurt câştigi suficientă energie.

Suport pentru telefon

Pentru a beneficia însă de toate funcţiile telefonului mobil în maşină, trebuie să îl ai la îndemână şi în raza vizuală în permanenţă. Această facilitate ţi-o oferă al doilea dintre cele mai importante accesorii auto: suportul pentru telefon. În funcţie de modelul maşinii tale, vei putea alege dispozitivul potrivit.

Cele mai bune recomandări le au suporturile de tip magnet, care se prind în grila de climatizare. Motivul este simplu: când utilizezi aplicaţia de tip navigaţie, consumul de energie este foarte mare şi bateria se descarcă rapid. În sezonul cald, bateria telefonului se supraîncălzeşte, iar dispozitivul respinge încărcarea la priză. Aşezându-l în dreptul grilei de climatizare, aceasta devine un fel de cooler pentru telefon şi permite reluarea încărcării.

Odorizant


Când vine vorba despre confortul din habitaclu, unul dintre cele mai importante accesorii este odorizantul. Oferta la acest tip de produse este mai mult decât diversă, astfel că pe piață se găsesc de la brăduţi simpli până la modele diverse de aparate pentru parfumarea maşinii. Reține însă că un miros discret face atmosfera mai plăcută. În plus, produsele de calitate fac mai mult decât să parfumeze: îţi oferă şi beneficiile uleiurilor esenţiale, spre exemplu.

Covoare impermeabile


Curăţenia este un alt aspect care trebuie să te preocupe. Indiferent de sezon, condiţiile meteo nefavorabile pot lăsa urme adânci asupra interiorului maşinii tale. La fel de expus eşti şi atunci când în automobil se consumă mâncare şi băutură, mai ales de către copii.

O atenţie deosebită trebuie să acorzi mochetei autoturismului, care se întinde de-a lungul întregului habitaclu. Aceasta este greu de curăţat în anumite zone, iar pătrunderea apei îţi poate afecta caroseria şi circuitele electrice pe care le acoperă. O investiţie utilă în acest sens este achiziţia de covoare de tip tavă, impermeabile, care reţin lichidele, apa, noroiul sau zăpada de pe încălţăminte. Surplusul poate fi aruncat în siguranţă în mediile corespunzătoare, iar mocheta de dedesubt rămâne intactă.

Compresor


Pana de cauciuc reprezintă un coşmar pentru mulţi şoferi, mai ales când portbagajul este încărcat sau eşti în criză de timp. Din acest motiv, un compresor care se încarcă la priza auto de 12V, cu manometru, te poate ajuta să reglezi presiunea roţilor indiferent unde te afli. Scuteşti astfel drumul până la cea mai apropiată vulcanizare sau benzinărie pentru un serviciu pe care îl poţi presta singur în parcare.

Organizator


Organizatorul de bagaje este cel mai util atunci când portbagajul este încărcat mai puţin de jumătate. Ca să nu ajungi să cauţi produsele cumpărate de la piaţă prin tot portbagajul, amestecate cu trusa de scule şi alte obiecte pe care le transporţi în permanenţă, este bine să foloseşti acest tip de accesorii auto. Alege sistemul de prindere care se potriveşte cel mai bine cu maşina şi asigură-te că toate cumpărăturile tale sunt organizate, indiferent că sunt mici şi puţine sau numeroase şi voluminoase.

Accesoriile fac diferenţa dintre o maşină utilă şi confortabilă şi un autovehicul de serie. Alege dispozitive care îţi transformă călătoriile într-o experienţă plăcută, indiferent de durată sau distanţă.

Sursa foto: pixabay.com/photos/navigation-car-drive-road-gps-1048294/