6 accesorii de care ai nevoie pentru baie

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguridesign de interior
Ultima actualizareMiercuri 22 februarie 2023
Vizualizari303

Voteaza & Distribuie

Descriere

Amenajarea băii presupune aducerea unui plus de confort, iar din acest motiv este nevoie să optezi pentru produse și accesorii care să se potrivească cerințelor tale. Dacă vrei să îți amenajezi o baie modernă și confortabilă, iată câteva dintre accesoriile care nu ar trebui să lipsească din spațiul tău intim, destinat îngrijirii!

Capacul pentru toaletă

Deși pare un produs minor sau lipsit de importanță, un capac wc te va ajuta să obții efectul cromatic dorit și să te bucuri de confort în timpul utilizării toaletei. Pentru a alege acest produs este nevoie să îți setezi tu o listă de așteptări, în care să incluzi culoarea dorită, materialul din care să fie realizat capacul și eventualele accesorii. Unele tipuri de capace wc sunt dotate cu sisteme de închidere cu amortizare, în vreme ce altele au inscripționate diferite mesaje sau imagini, care te pot ajuta să oferi băii tale o pată de culoare.

Savoniera sau dispenserul pentru săpun

Băile moderne implică folosirea unor accesorii care să completeze aspectul băii, iar la nivelul produselor de îngrijire în prezent se poartă cel mai mult seturile cu dozatoare, savoniere și dispensere. Aceste produse pot fi alese de asemenea din diferite materiale, de la ceramică la sticlă sau materiale plastice, iar la nivel de culoare se recomandă să alegi în funcție de cromatica generală a băii. Un aspect important este acela că poți alege dozatoare sau savoniere care să aibă un aspect cât mai elegant, pentru că în definitiv tocmai detaliile vor ajuta la evidențierea frumuseții băii tale.

Coșuri pentru prosoape


Băile moderne schimbă destul de mult regulile de amenajare, pentru că permit introducerea unor elemente noi de decor, care aduc însă și funcționalitate. Spre exemplu, pentru prosoape poți folosi suporturi și bare cromatice, așa cum se folosesc uzual sau, dacă vrei să obții un aspect contemporan, poți opta pentru coșuri de bambus în care să poți depozita prosoapele rulate sau împăturite. Coșurile pot fi poziționate pe un dulap sau blat, sau chiar pe o poliță, având însă grijă ca accesul să fie facil la acestea. Dacă în baie există spații închise de depozitare, cum ar fi bazele modulare pentru lavoar sau dulapurile de perete, atunci poți poziționa aceste coșuri la interior, fiind ferite astfel de stropi de apă, umiditate ambientală sau praf.

Polițe și etajere

Din baie nu pot lipsi polițele, deoarece acestea permit depozitarea produselor de care ai nevoie, fie că vorbim despre obiecte de îngrijire personală sau despre ghivece mici cu plante ornamentale, polițele și etajerele sunt perfecte pentru o astfel de amenajare. Polițele pot fi realizate din lemn, metal sau plastic, iar culoarea acestora poate varia, în funcție de opțiunea de culoare pentru întreaga baie.

Cuiere mici de perete


Pentru a facilita procesele de îngrijire îți poți amenaja baia cu mici cuiere poziționate la nivelul peretelui. Pe acestea poți poziționa halatele sau prosoapele cu utilizare frecventă, pentru a avea acces facil la acestea. Este important, însă, să poziționezi cuierul într-o zonă ventilată, pentru a permite prosoapelor să se usuce mai repede și mai ușor.

Oglinzi

Oglinda este absolut indispensabilă în băi, deoarece aceste spații găzduiesc procesele de îngrijire zilnică. Poți alege oglinzi mari pentru pozare pe perete sau oglinzi în ramă pe care să le așezi la nivelul dulapurilor. Nu uita că este important să luminezi foarte bine baia, pentru a avea vizibilitatea deplină, mai ales dacă te folosești de o oglindă de mari dimensiuni.

Acestea sunt doar câteva dintre accesoriile de care ai nevoie într-o baie, deoarece numărul acestora depinde și de ordinul de mărime al spațiului. Alege ceea ce îți este necesar și nu uita să optezi pentru produse calitative, de care să te bucuri pentru cât mai mult timp!

Sursa foto: unsplash.com/photos/567zvjtXxNY