5 situații când un credit de nevoi personale ți-ar putea fi util

Detalii

CategoriiEconomie
Taguriimprumut financiar
Ultima actualizareMarti 19 iulie 2022
Vizualizari431

Voteaza & Distribuie

Descriere

Creditul de nevoi personale a devenit modalitatea rapidă prin care îți poți rezolva anumite probleme prin casă sau o investiție în sănătate. Indiferent de motiv, această formă de împrumut rapid este la îndemâna tuturor celor care au un venit, iar condițiile de creditare pot fi îndeplinite destul de ușor.

Orice demers pe care îți dorești să îl faci pentru tine, pentru casă sau pentru familie necesită bani. Economiile nu sunt întotdeauna o modalitate suficientă pentru a putea să îți îndeplinești visul, motiv pentru care de cele mai multe ori trebuie să cauți ajutor la o instituție financiară bancară. Astăzi, tot mai multe persoane apelează la împrumuturi, iar numeroasele soluții financiare existente acoperă cele mai îndrăznețe idei. Un avantaj al creditelor actuale este că în cele mai multe cazuri nu va mai trece o perioadă foarte mare de timp până la soluționarea cererii.

Un credit de nevoi personale este la îndemâna oricui realizează venituri, iar pentru a fi sigur că te încadrezi trebuie să verifici. Cum? Simplu, în baza unei simulări pentru acordarea unui credit: în 15 minute poți afla dacă și pentru ce sumă te încadrezi pentru un împrumut. În situația în care vrei doar să vezi dacă îți poți permite o anumită rată, cu ajutorul unui calculator pentru credit de nevoi personale faci o simulare și vezi despre ce sumă poate fi vorba, condițiile de creditare, perioada contractului și suma totală de rambursat.

Am identificat pentru tine o parte dintre situațiile în care un credit de nevoi personale îți poate fi de ajutor.

1. Renovarea casei

A trecut ceva timp de când nu ai mai făcut ceva prin casă și simți nevoia unei schimbări? Dacă apelezi la un credit de nevoi personale, cu un pic de creativitate și un strop de noroc, poți să ai designul mult visat la tine acasă. Și dacă decizi să faci singur totul poate îți mai rămân ceva bani și pentru un weekend relaxant, alături de cei dragi, la munte.

2. Investiție în sănătate

Când problemele de sănătate sunt tot mai presante, un credit de nevoi personale îți poate veni în ajutor pentru a face toate investigațiile importante, în plus îți poate asigura și accesul la tratamentul de calitate de care ai mare trebuință. Investigațiile și tratamentul medical la o clinică privată pot fi costisitoare, dar investiția în sănătate este varianta perfectă, indiferent de vârstă și diagnostic.

3. Achiziție de electrocasnice și electronice noi

Electrocasnice noi, televizoare, laptopuri sau mobilier – toate acestea înseamnă cheltuieli, pe care le poți face pe rând. Dacă aparatele pe care le ai sunt vechi, mari consumatoare de energie, nu mai funcționează sau se strică de sărbători, este momentul pentru o nouă gamă. Un credit de nevoi personale îți poate facilita accesul la aceste achiziții. Profită de reduceri și campanii ale lanțurilor de magazine sau amenajează-ți casa de la țară unde se află și noul tău birou.

4. Independență energetică

Prețurile energiei electrice și ale gazelor au explodat, iar facturile vor consuma tot mai mult din bugetul lunar. Independența energetică pentru casa ta îți poate aduce liniștea. Cu un credit de nevoi personale poți să achiziționezi panourile fotovoltaice pentru energia electrică necesară aparaturii casnice, centralei termice și iluminatului locuinței, fără a mai depinde de un sistem tradițional.

5. Achitarea taxelor de școlarizare

Știm cum este să îți dorești să înveți la o universitate bună pentru a obține cunoștințele necesare jobului ideal. Sprijinul părinților a fost important în facultate, dar pentru master și doctorat nu mai poți apela tot la ei. Ești angajat și îți dorești să te descurci singur. Un credit de nevoi personale te scapă de grija ratelor pentru taxele anuale, asigurându-ți stabilitatea financiară pentru ca tu să te concentrezi pe îndeplinirea obiectivelor propuse.

Creditul de nevoi personale este un ajutor pentru momentele în care bugetul nu îți permite să faci alte investiții. Atenție totuși la clauzele contractuale și la variațiile existente între aceste soluții financiare oferite de bănci. Pentru unele sume nu ai nevoie de garanții sau girant. Când suma solicitată este mai mare, există posibilitatea să ai nevoie de 1 - 2 codebitori, mai ales că împrumutul poate fi în lei sau în euro. Pentru detalii și o simulare personalizată este bine să mergi la sediul unității bancare.

Sursa foto: pexels.com/photo/person-using-laptop-computer-on-table-7357/