5 sfaturi de la florari priceputi pentru ca buchetele de flori sa dureze mai mult

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguribuchete flori, Florarie, florarie online, flori
Ultima actualizareVineri 6 august 2021
Vizualizari355

Voteaza & Distribuie

Descriere

Intotdeauna ne place sa primim sau sa oferim flori. Adesea ne place sa ne cumparam singuri buchete inmiresmate doar pentru a ne insenina ziua. Dar ceea, ce conteaza este ca aceasta placere sa dureze cat mai mult posibil. Florile sunt frumoase, insa din pacate se ofilesc repede. Dar, florarii priceputi ne spun ca este posibil, cu cateva sfaturi profesionale si putina grija, sa avem flori care dureaza foarte mult.

Fie ca primim buchete hortensie sau trandafiri, de ziua de nastere sau cu o cu totul alta ocazie, ne dorim sa avem vazele pline cu flori pentru cat mai mult timp. Si provocarea va fi sa le impiedicam sa se estompeze in cateva zile. Florarii priceputi, precum cei de la florariamobila.ro, ne spun: pastrarea unui buchet mai mult de o saptamana, sau chiar doua, este posibila! Trebuie doar sa aveti grija de ele zilnic. Si vazandu-le frumoase zi de zi, acest lucru va va face sa va simtiti bine!

1) Taiati tulpinile in fiecare zi

Este evident: un buchet frumos este format din flori cu tulpini sanatoase, lungi si rezistente. Taiati capatul tulpinii la fiecare 24 de ore pentru a permite plantei sa se hidrateze mai bine. Luati in considerare taierea acestuia intr-un unghi: creste suprafata de hidratare si planta va aprecia acest lucru. In plus, alegeti intotdeauna flori proaspete precum cele oferite de florariamobila.ro, aceasta florarie online Bucuresti apreciata de toata lumea.

2 ) Schimbati apa zilnic

Floarea extrage din apa mineralele de care are nevoie pentru a continua sa infloreasca. Evident, rezervele nu sunt inepuizabile. Prin reinnoirea apei, reinnoiti diversitatea de minerale pentru flori. Nu ezitati niciodata sa aruncati apa uzata si sa adaugati apa curata. Umpleti vaza trei sferturi cu apa - cu exceptia lalelelor care au nevoie doar de putina apa. Si aveti grija de temperatura: nici prea calda, nici prea rece. In mod ideal, apa trebuie sa fie la temperatura camerei.

3) Pastrati buchetul departe de lumina directa

Plasarea unui buchet frumos de flori proaspete in fata ferestrei pentru a difuza lumina in camera este tentanta. Dar, in general, plantele apreciaza moderat lumina directa, care poate merge mana in mana cu caldura ridicata. Si florile taiate chiar mai putin. Evitati sursele de caldura, zonele cu umiditate ridicata si lumina directa a soarelui.

4) Indepartati florile ofilite cat mai repede posibil

Nu toate florile taiate au aceeasi inflorire si durata de viata. Unele se vor ofili inaintea altora. De indata ce floarea se lasa in jos, scoateti-le din buchet si aruncati-le. De ce? deoarece odata moarte, unele flori difuzeaza un gaz pe baza de etilena care va accelera ofilirea celorlalte celorlalte flori. Nu ezitati sa faceti asta daca doriti buchete mereu frumoase.

5) Hraniti florile si eliminati bacteriile

Veti gasi la magazinele cu produse pentru plante mici pungute cu mancare speciala pentru a fi distribuita in apa in mod regulat. Daca nu o aveti si va grabiti, aruncati cateva picaturi de inalbitor in vaza (atentie, doar cateva picaturi!) pentru a ucide orice bacterie care ar putea fi in apa. Luati masuri dupa doua sau trei zile si nu repetati aceasta experienta: o data este suficient si, exagerand, veti ofili florile.

Tineti cont de aceste sfaturi si buchetele voastre vor fi frumoase mult timp.