5 idei inspirate pentru amenajarea mansardei

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare
Ultima actualizareLuni 29 martie 2021
Vizualizari510

Voteaza & Distribuie

Descriere

Amenajarea unei mansarde este o adevărată provocare pentru oricine deține o casă și își dorește să organizeze acest spațiu în așa fel încât să îl transforme într-o încăpere distinsă, cu o funcționalitate clară și cu o personalitate pe măsură.

În funcție de dimensiunea și de poziția mansardei poți să faci toate aceste lucruri și chiar mai mult: poți să transformi mansarda într-un colț de relaxare și meditație, într-o zonă de lucru profesională, care să contribuie la creșterea productivității, sau, de ce nu, poți să alegi să amenajezi acolo un spațiu de joacă pentru copii. Câtă vreme structura de rezistență a casei tale permite acest lucru, iar podul este suficient de înalt, poți transforma mansarda după bunul tău plac și poți obține în acest fel o încăpere suplimentară, căreia îi poți găsi, așa cum am arătat mai sus, diferite întrebuințări.

În cele ce urmează îți propunem, așadar, să trecem în revistă 5 idei inspirate de amenajare a mansardei.

Spațiudestinatrelaxăriialături de familie

O casă cu mansardă este un „asset” extraordinar pentru că, așa cum am văzut mai sus, îți poate oferi posibilitatea să creezi o încăpere suplimentară. Prima idee pe care ți-o propunem este cea din imaginea de mai sus: poți alege să transformi mansarda într-un loc destinat relaxării și meditației, în care să te retragi după o zi grea la job sau în care să îi poți invita pe cei mai buni prieteni la o cafea ori la o șuetă.

O bibliotecă va amplifica ideea de spațiu destinat relaxării, iar culorile vii, vibrante vor contribui, de asemenea, la crearea unei încăperi care va deveni, în scurt timp, preferata tuturor membrilor familiei. O astfel de idee se pretează mai ales mansardelor luminoase, care beneficiază de suficiente ferestre, însă poate fi adaptată și pentru spații care nu dispun neapărat de aceste atuuri.

Spațiupentrudistracțiealături de prieteni

Dacă ai la dispoziție o suprafață generoasă, atunci poți opta să transformi mansarda casei tale într-un spațiu destinat distracției. O astfel de idee se potrivește mai ales persoanelor care au un grup mare de prieteni și cărora le place să își petreacă o mare parte din timp alături de aceștia. Ai putea încerca, de exemplu, să transformi mansarda într-un bar precum cele din filme, în care să te poți relaxa în serile de weekend alături de gașca ta de prieteni sau în care să poți da petreceri cu ocazia zilei de naștere, a sărbătorilor de iarnă și așa mai departe.

În concluzie, un mobilier din lemn, precum cel din imaginea de mai sus, și câteva corpuri de iluminat bine poziționate îți vor transforma cu ușurință mansarda într-un spațiu în care poți să organizezi cele mai așteptate petreceri din cartier.

Spațiu care poatefuncționa ca apartamentpentruoaspeți

O casă cu mansardă suficient de generoasă permite și amenajarea unui adevărat mini-apartament destinat oaspeților. Un astfel de spațiu se va dovedi util mai ales dacă e vorba de o casă cu 2 sau 3 camere, în care nu există spațiu pentru eventualii oaspeți care ți-ar putea trece pragul.

Un mini-apartament amenajat în mansardă îi va putea găzdui pe părinții care vin în vizită de Crăciun, pe socrii care vin în vizită să își vadă nepoții sau pe acei prieteni din străinătate care aleg să facă un popas acasă la tine. În plus, dacă familia se mărește, acest spațiu poate fi folosit inclusiv ca dormitor pentru unul dintre copiii mai mari. Poți alege să amenajezi chiar și o baie lângă dormitor, în așa fel încât mansarda ta să arate la fel de bine precum cele pe care le vezi în filme sau în revistele de amenajări interioare.

Spațiuîn care poate fi amenajatăbucătăria

O altă idee inspirată de amenajare a mansardei poate fi și cea din imaginea de mai sus. Mutarea bucătăriei la mansardă se poate dovedi o idee excelentă mai ales dacă îți face plăcere să gătești des și nu îți dorești ca mirosul de mâncare să pătrundă și în alte încăperi din casă: living, dormitor etc.

În plus, suprafața generoasă pe care o pune la dispoziție mansarda unei case îți va permite nu numai să gătești într-un spațiu foarte luminos, cu o panoramă superbă, ci și să integrezi elemente de mobilier care să transforme spațiul într-unul ideal atât pentru gătit și servit masa, cât și pentru petrecut timp alături de prieteni sau pur și simplu pentru acele momente în care afară plouă și îți dorești să te retragi undeva să citești o carte bună și să savurezi o cafea aburindă.

Spațiu în care poate fi amenajat un birou pentru munca remote

O altă idee inspirată poate fi aceea de a folosi spațiul pus la dispoziție de mansardă pentru a amenaja un birou. Pandemia de COVID-19 i-a obligat pe angajatori să permită lucrul de acasă, iar concluziile post-pandemie trase de aceștia au fost surprinzătoare: angajații sunt mai productivi atunci când lucrează de acasă, iar organizația poate face economii semnificative pentru că angajații nu mai folosesc curentul electric, laptopurile și restul resurselor angajatorului. Așadar, nu e de mirare că majoritatea angajatorilor au declarat că le vor permite angajaților să aleagă de unde vor să lucreze chiar și după ce pandemia de coronavirus se va încheia.

Așadar, dacă ești una dintre persoanele care va alege să lucreze de acasă sau o combinație muncă remote – muncă la birou, atunci mansarda ar putea fi ideală pentru a-ți amenaja un spațiu de lucru în care să nu te deranjeze nimeni, în care să fii tot timpul inspirat și în care să poți să rămâi productiv. Dacă mai adaugi în ecuație și câteva jaluzele colorate, care să învioreze atmosfera, și un șemineu, atunci ai obținut biroul perfect!

Concluzii

O casă cu mansardă este o adevărată bijuterie, așa că, dacă deții o astfel de locuință și încă nu ai amenajat acest spațiu, ar trebui să începi să iei în calcul acest lucru. O mansardă beneficiază de mai multă lumină naturală, de o panoramă deosebită, iar temperatura din interiorul acestui spațiu va rămâne tot timpul constantă, indiferent că e iarnă sau vară. În plus, costurile pentru amenajare sunt destul de reduse, prin urmare nu va trebui să aloci un buget impresionant decât dacă vrei ca rezultatul să fie unul somptuos sau cu adevărat spectaculos, precum sunt rezultatele din imaginile anterioare.

Dacă, dimpotrivă, nu ai o casă cu mansardă, însă articolul de mai sus te-a făcut să iei în considerare o posibilă mutare de la apartament la casă, atunci poți lua în considerare ansamblurile rezidențiale cu case noi de vânzare.

O casă este ideală pentru o familie care își dorește să aibă la dispoziție mai mult spațiu și să nu mai fie nevoită să locuiască în poluarea și în zgomotul specifice marilor orașe. Orice ai alege, noi îți dorim ca rezultatul amenajării tale să fie exact cel pe care ți-l dorești!