5 idei de venit pasiv din care să faci bani în plus acum

5 idei de venit pasiv din care să faci bani în plus acum

Detalii

CategoriiEconomie
Taguribani
Ultima actualizareVineri 26 iunie 2020
Vizualizari480

Voteaza & Distribuie

Descriere

Venitul pasiv poate să fie reprezentat de o activitate complementară venitului activ.

Venitul activ -> este cel mai uşor de asociat cu salariul net pe care îl primeşti lună de lună. Este practic câştigul tău pentru o activitate pe care o desfăşori constant. Când întrerupi activitatea o să se întrerupă şi câştigul acesta.

Venitul pasiv -> este cel mai uşor de asociat cu o chirie a unui bun. Îl primeşti chiar dacă nu este nevoie să munceşti constant pentru el. Munca în sine presupune câteva ore pe lună. Dacă întrerupi în restul zilelor (din lună) această activitate, câştigul va rămâne.

Iată câteva idei de venit pasiv din care să faci bani în plus acum, sau care pot chiar să te ajute să îţi schimbi cu totul activitatea:

#1. Cumperi un bun şi îl oferi spre închiriere

Fie că este vorba despre un apartament, o cameră dintr-o casă mai mare (pe care o poţi promova pe airbnb.com), o cameră foto profesională etc, oricare dintre acestea reprezintă căi sigure care pot genera venituri pasive, complementare celor active.

#2. Blog sau website

Este adevărat că înainte de a te putea baza pe un venit pasiv dintr-un blog sau un site de ştiri / noutăţi, trebuie să depui o muncă titanică care să îţi aducă urmăritori, trafic în mod constant şi rapid. În funcţie de nişa aleasă, poţi avea de aşteptat chiar şi 2-3 ani până să poţi spune că generează un venit pasiv.

#3. Bursa

Bursa poate fi un full-time job sau poate genera un venit pasiv, ca part-time job. Poţi alege companiile care oferă dividende pentru a investi în ele. Astfel îţi asiguri un venit anual, fără prea mare bătaie de cap. Mai mult timp îţi va lua research-ul de la început, pentru a alege cele mai bune companii în care să investești.

#4. Afacere eCommerce

Poţi să îţi dezvolţi propria platformă unde să vinzi produse achiziţionate din China sau din alte ţări, sau poţi avea gama ta de produsele pe care să le promovezi prin intermediul MarketPlace-urilor precum eMAG.ro, cel.ro etc.

Pentru a nu-ţi ocupa tot timpul şi pentru a reuşi să faci asta ca venit pasiv, nu ca venit activ, ai nevoie să:

  • apelezi la companiile care oferă servicii de e-Fulfillment, unde să depozitezi marfa şi pe care să te bazezi că se vor ocupa de toată logistica de trimitere a coletele, conform comenzilor primite de tine. Astfel, mai rămâne doar ca tu să te concentrezi pe partea de promovare a afacerii. Iar dacă eşti afiliat în MarketPlace-uri, atunci acestea vor face promovarea pentru tine.
  • alternativ, poți să fii doar asociat / partener şi să împarţi atribuţiile unui business online şi cu alţii.

#5. CashBack

Sunt acele venituri care îţi revin în urma cumpărăturilor tale online. Practic, deşi cumperi în interes propriu, un procentaj din valoarea cumpărată se întoarce înapoi la tine (e ca un soi de discount pasiv, inactiv în momentul plasării comenzii, dar care se activează după finalizarea comenzii). Astfel de platforme funcţionează tot în regim de afiliere, sunt: castiga.ro, mrcashback.ro, DealWise (aplicaţie mobilă) etc.

Sursa foto: pexels.com/photo/woman-using-laptop-while-holding-a-cup-of-coffee-3759083/