4 lucruri bine de știut despre cărămida aparentă

4 lucruri bine de știut despre cărămida aparentă

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare
Ultima actualizareJoi 27 octombrie 2022
Vizualizari121

Voteaza & Distribuie

Descriere

Amenajarea interioară și exterioară a spațiilor a căpătat noi valențe de-a lungul timpului pe măsură ce piața materialelor de construcții a cunoscut o mare dezvoltare. Dintre materialele cu un potențial imens în procesul de amenajare, cărămida aparentă este în prezent utilizată la scară largă, aducând beneficii atât în ceea ce privește aspectul spațiilor, cât și protejarea zonelor acoperite cu aceasta. Există, însă lucruri pe care nu le cunoaștem în totalitate despre cărămida aparentă, iar pentru a te ajuta să înțelegi cât mai bine avantajele acesteia, am pregătit o listă a lucrurilor pe care trebuie să le cunoști.

Cărămida aparentă este unul dintre cele mai rezistente materiale de amenajare

Deseori, optăm pentru cărămida aparentă datorită aspectului deosebit al acesteia, însă uităm faptul că materialul de placare are și rezistențe mecanice ridicate. În plus, cărămida aparentă rezistă foarte bine la exterior, în condiții de factori atmosferici extremi. Cărămida rezistă la raze UV, la vânt, ploaie și zăpadă și mai ales la cicluri repetate de îngheț-dezgheț.

Cărămida aparentă este singurul material care poate schimba complet o amenajare

Atunci când ne amenajăm locuințele, unul dintre cele mai importante aspecte este stilul casei. Acesta este puternic influențat de elementele care îl compun, iar cărămida aparentă este un material care în sine poate crea un stil special și anume cel industrial.

Iubit deja de foarte multe persoane, stilul industrial este apreciat tocmai datorită elementelor “rudimentare”, puțin finisate, comparativ cu alte stiluri unde totul trebuie să fie perfect. Din contră, cu ajutorul cărămizii aparente, se poate obține un aspect de fabrică, industrial, așa cum spune însuși numele stilului, ce încapsulează de asemenea și alte materiale precum sticla, țevile metalice sau lemnul. Cărămida aparentă are un aspect deosebit, iar prin paleta sa coloristică, ea se potrivește foarte bine atât pentru amenajarea spațiilor civile, cât și comerciale sau în spații de birouri. În ciuda faptului că elementele sunt de cele mai multe ori ”reci”, amenajarea în sine este plină de rafinament și prestanță.

Cărămida aparentă este un bun izolator termic


Izolarea termică a spațiilor presupune aplicarea unor materiale speciale de izolare, cum ar fi polistirenul, vata minerală sau spuma poliuretanică. Totuși, dincolo de aceste materiale, chiar și stratul de finisare se poate dovedi un bun izolator termic, așa cum se întâmplă în cazul rigipsului sau al cărămizii aparente. Cărămida aparentă are performanțe ridicate la nivel de izolare termică, şi, în plus, este și un material care nu întreține arderea. Acest lucru este deosebit de avantajos, mai ales dacă ne gândim cât de multe materiale de construcții, de finisare, sunt periculoase din punct de vedere al rezistenței la foc.

Cărămida aparentă este rezistentă la seism


Pentru că urmează în mare aceleași linii de dispunere precum cărămida uzuală, se poate spune că şi acesta este un avantaj major al cărămizii aparente. Totuşi, este nevoie de alegerea unui adeziv foarte puternic, cu ajutorul căruia plăcile să fie asigurate la nivelul suprafeței. Montajul cărămizii aparente presupune și dispunerea unor goluri, așadar o mai bună preluare a eforturilor și o rezistență crescută. Pentru umplerea acestor rosturi se poate folosi un chit special. Cărămida aparentă este o soluție modernă de amenajare, o opțiune perfectă pentru schimbarea aspectului indiferent de stilul dorit. Cărămida aparentă nu este scumpă, ci, din contră, îți oferă posibilitatea de a te bucura de un material bun la un preț corect.

Pentru că își păstrează în timp aspectul estetic şi rezistența, cărămida aparentă rămâne o constantă în ceea ce privește amenajarea spațiilor. Alege, așadar, acest material și bucură-te de avantajele pe care ți le oferă la nivel de aspect și de funcționalitate.

Sursa foto: unsplash.com/photos/s95oB2n9jng