3 Trucuri CREATIVE pentru a convinge copilul să NU mai stea pe telefon

Detalii

CategoriiSocial
Taguricopii, telefoane mobile
Ultima actualizareVineri 14 februarie 2020
Vizualizari736

Voteaza & Distribuie

Descriere

În ziua de azi, copiii par să se nască cu telefonul în mână. Deși aceste dispozitive pot avea efecte pozitive, facilitând, spre exemplu, comunicarea cu părinții atunci când familia nu este împreună, experții nu contenesc să emită avertismente. Cu toate că cei mici sunt foarte receptivi la orice are legătură cu tehnologia, dacă nu li se stabilesc limite clare, aceștia s-ar putea confrunta cu dificultăți în dezvoltarea limbajului, obezitate și dependență. Ce pot face părinții pentru a-i despărți de copii de ecran fără scandal?

3 trucuri pentru a-l despărți pe cel mic de ecran, fără lacrimi și țipete

1. Începe un proiect în familie
Nu este mereu o tragedie dacă cel mic vrea să stea pe telefon. Problema este că aceștia văd dispozitivul electronic ca pe o jucărie. Astfel, ajung să petreacă mult prea mult timp fără să își folosească imaginația sau fără să le fie provocată creativitatea. De asemenea, deoarece nu înțeleg valoarea lucrurilor, copiii pot să strice ușor un telefon. Dacă ți se întâmplă asta, va trebui să suporți și costurile de reparare ale dispozitivului. Părinții ocupați au ajuns să aprecieze serviciile service GSM de la Mobilefix, deoarece sunt rapide.

Pentru a nu ajunge în această situație, este important să fii un exemplu pentru copilul tău. Acesta nu trebuie să te vadă și pe tine pierzând ore întregi în fața unui ecran. În schimb, începe un proiect interesant în familie. Dacă îi vei da celui mic o ocupație nouă, va uita cu siguranță de telefon. Natura activității nu contează atât de mult, atâta timp cât toți membrii pot fi implicați și toți își doresc să participe. Poate fi orice, de la amenajarea unei grădini, la construirea unei case în copac sau realizarea unui arbore genealogic.

2. Inventează o alocație digitală
Părinții obișnuiesc să le ofere o alocație lunară copiilor lor. Ei bine, te poți folosi de acest concept în interesul tău. Vei observa că, în cele din urmă, cel mic va ajunge să petreacă din ce în ce mai puțin timp pe telefon. Cum procedezi? Să spunem că micuțul primește o alocație de 100 de lei pe lună. Activitățile pe care le desfășoară în folosul familiei pot să îi aducă un câștig pe lângă această sumă prestabilită. Totuși, dacă vrea să stea pe telefon sau să joace jocuri video prea mult timp, va fi necesar să plătească 5 lei (sau o altă sumă) pe oră. La finalul timpului, dacă dorește, poate să plătească încă 5 lei pentru a continua această activitate sau poate pune dispozitivul la o parte.

3. Folosește un coș pentru colectarea dispozitivelor electronice mobile
O familie sănătoasă va servi împreună cel puțin o masă pe zi. Ar fi păcat ca acest timp prețios să fie umbrit de distragerile pe care le aduce telefonul. Ce e de făcut? Pentru a-i determina pe toți să fie mai angrenați în discuțiile din timpul prânzului sau a cinei, folosește un coș sau o cutie în care toți să își pună telefonul, dacă au decis să vină cu el la masă. Regula? Prima persoană care pune mâna pe smartphone sau tabletă când toată lumea încă este așezată, va spăla vasele sau va fi responsabilă de alte sarcini din gospodărie.

Aceste sugestii practice vor ajuta orice părinte să controleze mai bine timpul pe care îl va petrece copilul său în fața unui ecran. Tu pe care vrei să o pui în practică?

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com