3 sfaturi pentru a cheltui inteligent bani pe mâncare în perioada coronavirusului

3 sfaturi pentru a cheltui inteligent bani pe mâncare în perioada coronavirusului

Detalii

CategoriiAlimentatie
Taguribani, mancare
Ultima actualizareMiercuri 6 mai 2020
Vizualizari468

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă perioada crizei coronavirus te-a făcut mai atent la modul în care cheltui banii pe mâncare, înseamnă că ai devenit mai responsabil când vine vorba de resursele tale financiare.

Ai primit foarte multe sfaturi despre cum să te aperi de virus când mergi în hipermarket, păstrarea distanței la casa de marcat, folosirea mănușilor sau folosirea cardului bancar în locul bancnotelor. Dar cum faci ca să nu cheltui pe un coș de cumpărături mai mulți bani ca niciodată? În acest articol îți prezentăm 3 sfaturi utile, ca să nu pierzi controlul la cumpărăturile de alimente în perioada coronavirusului.

1. Acordă-ți timp suficient pentru a face lista de cumpărături

Pentru că nu este indicat să ieși des afară, cu atât mai mult va trebui să acorzi timp pentru a întocmi o listă de cumpărături completă. Cu siguranță nu vrei să constați la întoarcerea acasă că ai uitat să achiziționezi vreun produs sau că ai făcut cumpărături, dar nu ai ce găti. Mai jos îți prezentăm câteva sfaturi pentru a întocmi lista de cumpăraturi în timpul crizei de coronavirus:

  • cercetează frigiderul și dulapurile cu alimente pentru a vedea ce îți lipsește;
  • alege să cumperi produse cu termen lung de valabilitate: brânzeturi maturate, salam uscat, pate, conserve de pește, paste făinoase, ouă, cereale integrale, snack-uri (nuci, semințe, fructe uscate) s.a.;
  • acordă atenție produselor congelate - dacă ai un congelator generos, atunci poți stoca produse precum: legume congelate, plăcinte, pizza sau chiar pâine;
  • pune apa pe loc principal - este important să cumperi suficientă apă pentru tine și întreaga familie; ține cont că unui adult i se recomandă 2 litri de apă pe zi;
  • împarte lucrurile de care ai nevoie pe categorii: produse alimentare, produse de curățenie, produse de îngrijire personală, produse pentru animalul de companie;
  • gândește-te la ce vrei să gătești în următoarea săptămână și cumpără ingredientele, ținând cont de planul tău alimentar;

Recomandare: Cumpără strict produsele de care ai nevoie acum și în perioada imediat următoare. Nu te abate de la lista de cumpărături, abține-te tentației de a cumpăra ceva în mod spontan.

2. Stabilește-ți un buget pentru mâncare

Cu siguranță nu vrei să te întinzi mai mult decât îți este plapuma. Prin urmare, este important să îți planifici bugetul disponibil pentru alimente. În felul acesta nu vei ajunge să ai surpriza neplăcută că ai cheltuit prea mult pe mâncare. Fiecare economie pe care o faci în această perioadă este importantă, însă nu trebuie să cazi în extrema cealaltă. Este esențial ca tu și întreaga familie să vă alimentați sănătos. Ține cont că poți beneficia de un împrumut urgent pe https://creditprime.ro/, pentru a trece mai ușor peste perioada crizei coronavirus.

Recomandare: Stabilește de la începutul lunii cât vrei să aloci pe mâncare și nu depăși această sumă. În acest sens, ține cu strictețe evidența cheltuielilor pentru alimente.

3. Alege produsele de tip marcă proprie ale magazinului

Orice învăț are și un dezvăț! Chiar dacă te-ai obișnuit cu anumite branduri cărora le-ai devenit fidel, acordă o șansă și produselor mai ieftine de la raft. De regulă acestea sunt cele de tip marcă proprie ale supermarketurilor, despre care nu trebuie să ai concepția greșită că nu sunt de calitate. Astfel, trebuie să știi că poți economisi chiar și până la 50% pentru un produs, fără a face rabat la calitate.

Recomandare: Analizează cu atenție rafturile și în partea de sus sau jos, deci nu doar la nivelul ochilor. În locurile mai greu accesibile, mai dificil de observat sunt plasate produsele cu preț mai mic.

Nu pleca cu burta goală la cumpărături, respectă lista și bugetul alocat, nu cumpăra produse de care nu ai nevoie, doar pentru simplul fapt că sunt la promoție și vei începe să te obișnuiești cu un ritual de achiziție inteligent, cu economii pe termen lung.

Sursă foto: universe.jumpstory.com/