3 lucruri care nu trebuie sa iti lipseasca in activitatea de apicultor

3 lucruri care nu trebuie sa iti lipseasca  in activitatea de apicultor

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriapicultura, Miere de albine
Ultima actualizareMarti 28 iulie 2020
Vizualizari205

Voteaza & Distribuie

Descriere

Apicultura sau cresterea si ingrijirea albinelor este o activitate ce dateazai nca din vremurile stravechi avand in vedere ca inca de pe atunci oamenii au inteles importanta pe care aceste insecte o au. Albiele sunt importante atat pentru natura, cat si pentru noi, cei care folosim mierea si produsele apicole pentru gustul lor dar si pentru faptul ca sunt in totalitate sanatoase. Decizia de a fi apicultor nu este una tocmai simpla avand in vedere ca succesul intr-un astfel de domeniu presupune dedicare, rabdare, studiu si desigur cateva produse de baza, fara de care desfasurarea activitatilor apicole nu ar fi posibile. Pentru a fi un bun apicultor, este esential ca intr-o prima etapa sa te informezi temeinic asupra modului in care functioneaza apicultura, mai specific spus, activitatile pe care aceasta le presupune.

Cresterea si intretinerea albinelor nu a fost si nu este un lucru tocmai simplu daca ne gandim la faptul ca fara a cunoaste cateva lucruri elementare, este practic imposibil sa putem vorbi despre o afacere prospera. Daca ai luat decizia de a pasi in universul apiculturii sau te afli la inceput de drum,acest articol iti poate fi de folos. Iata asadar 3 dintre cele mai importante lucruri care nu ar trebui sa lipseasca niciunui apicultor, fie el la inceput de drum sau deja un veteran in domeniu.

Combinezonul (costumul de protectie)

Protectia si siguranta sunt lucruri de o importanta majora in orice domeniu de activitate, iar apicultura nu face niciun fel de exceptie de la aceasta regula. Combinezonul apicol este un produs foarte important in materie de siguranta avand in vedere ca el reprezinta in speta unica bariera dintre albine si apicultor. Daca combinezonul pentru car ai optat nu vine insotit de o masca apicola, este imperios necesr sa iei in cacul si aceasta achizitie.

Afumatoare

Un produs indispensabil in apicultura este reprezentat de catre afumatoare, care asa cum ii spune si numele, este un produs menit sa genereze fum, lucru care va face ca albinele sa fie mai putin agresive, ceea ce iti va oferi posibilitatea sa extragi mierea din stupi in siguranta. Desigur, acest lucru nu trebuie sa te determine sa treci pe un plan secundar purtarea combinezonului, unicul care iti poate oferi toata protectia de care ai nevoie. In prezent poti regasi pe piata numeroase afumatori care te pot ajuta in acest sens, astfel ca tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de nevoile tale actuale si eventual sa investesti in timp intr-unele mai performante in situatia in care constati ca este nevoie.

Hrana de calitate pentru albine

Sanatatea albinelor depinde intr-o foarte mare masura si de calitatea hranei pe care le-o furnizezi, fapt pentru care o recomandare in acest sens este aceea de a te asigura intotdeauna ca aceasta este de calitate superioara. Din fericire, gasirea hranei potrivite pentru albine nu ar trebui sa mai reprezinte niciun fel de provocare pentru apicultori in contextul in care magazinele online de profil ne intampina deja cu un portofoliu destul de variat cu astfel de produse.

Sursa foto: blog.blains.com/blog/wp-content/uploads/2016/01/what-does-a-bee-smoker-do.jpg