3 beneficii ale folosirii dispenserelor

Detalii

CategoriiSanatate
Taguridispensere hartie
Ultima actualizareMiercuri 9 decembrie 2020
Vizualizari490

Voteaza & Distribuie

Descriere

Lumea s-a schimbat cu totul, în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, care a adus o mulțime de restricții și reguli stricte de igienă. Pe lângă carantină și regulile de distanțare socială, acum, și dezinfectantul joacă un rol important în viața noastră. Igienizarea mâinilor este una dintre regulile care trebuie respectate cu strictețe pentru a preveni răspândirea virusurilor și a bacteriilor. De aceea, dispenserele cu dezinfectant nu ar trebui să lipsească din spațiile publice. Dacă, până acum, nu ai investit într-un astfel de aparat, iată trei lucruri de care ar trebui să ții cont:

Încurajează igienizarea

În primul rând, dispenserele cu dezinfectant asigură o igienizare rapidă și sigură a mâinilor, fiind foarte ușor de folosit. Dacă sunt amplasate în locuri cu trafic intens, cum ar fi la intrarea în clinici medicale sau în școli, la recepția hotelurilor sau pe etajele instituțiilor publice, oamenii își pot dezinfecta mâinile mult mai des. Atunci când au la dispoziție un dispenser cu dezinfectant, angajații vor avea tot timpul mâinile curate, lucru care va diminua, considerabil, numărul infecțiilor în rândul personalului. Totuși, pentru a se evita transmiterea virusurilor și a bacteriilor, este indicat ca în locurile aglomerate să fie utilizate dispensere automate. Acestea sunt dotate cu sisteme inteligente, pe bază de senzori, care eliberează doze mici de dezinfectant, generând și un consum redus. Un astfel de aparat inspiră utilizatorilor mai multă încredere, deoarece nu este necesară atingerea lui.

Este economic


Atunci când folosești un dispenser cu gel dezinfectant, spumă sau săpun lichid, cantitatea de soluție este egală de fiecare dată. Astfel, nu vei putea folosi săpun sau dezinfectant în exces, iar rezervele vor putea fi folosite pentru o perioadă mai lungă de timp. În general, dispenserele sunt cea mai bună opțiune pentru cei care dețin businessuri în domeniul hotelier, deoarece, utilizarea unor astfel de aparate poate reduce cheltuielile pe termen lung și îi poate ajuta să facă economii. În plus, majoritatea dispenserelor sunt dotate cu un sistem anti-furt și sunt prevăzute cu o mică „fereastră“ prin care se poate vedea cantitatea de săpun utilizată și când trebuie schimbată rezerva. Pe piață există o varietate destul de mare de modele de dispensere, potrivite pentru fiecare tip de utilizare. Clienții pot opta pentru unele care funcționează manual sau automat, pentru modele din plastic sau din inox, sau pot alege aparate cu un design elegant sau modern.

Ușor de utilizat

Dispenserele pot fi montate pe perete, pot fi amplasate direct pe podea cu ajutorul unui stativ sau pot fi puse direct pe masă. Fie că sunt așezate pe birou, în baie, într-o sală de așteptare, la recepție sau pe holurile unui spital, ele sunt ușor de utilizat și fac viața mult mai ușoară. De reținut! Există dispensere și pentru alte produse, nu doar pentru săpun și substanțe lichide. De exemplu, poți utiliza un dispenser pentru bavete, care este util ori de câte ori ai nevoie de prosoape de hârtie de calitate. Un astfel de dispozitiv poate fi ușor introdus în ambientul oricărei încăperi, fie că este vorba de un cabinet medical, bucătărie sau spațiu industrial.

Având în vedere toate aceste beneficii, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cere statelor care iau măsuri privind prevenirea infectării cu noul coronavirus să instaleze dispensere în toate spațiile publice închise. OMS consideră că montarea unui dispenser cu dezinfectant, la intrarea în aceste clădiri este obligatorie. Prin urmare, în toate magazinele, școlile, grădinițele, facultățile, instituțiile publice, private și medicale trebuie să existe, cel puțin, un dispenser cu dezinfectant care să poată fi utilizat de vizitatori pentru igienizarea mâinilor. Astfel, fiecare persoană își poate dezinfecta mâinile înainte de a intra și de a ieși dintr-o clădire, prevenind astfel răspândirea bacteriilor și a virusurilor.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/apasa-apasare-presa-media-4525370/