3 aspecte de luat în considerare când te muți cu chirie în București

3 aspecte de luat în considerare când te muți cu chirie în București

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriBucuresti
Ultima actualizareLuni 23 august 2021
Vizualizari254

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bucureștiul a devenit un adevărat magnet pentru locuitorii din celelalte zone ale țării, care au aici mai multe șanse de a-și găsi un loc de muncă și a câștiga un salariu mai mare. La acestea, se adaugă și faptul că Bucureștiul este cel mai important centru universitar, iar anual, mii de studenți vin aici pentru a studia. Totodată mulți dintre absolvenții facultăților aleg să rămână în Capitală, unde au mai multe oportunități profesionale.

Majoritatea celor care se mută în București nu își permit să își cumpere o locuință aici, așa că sunt nevoiți să locuiască cu chirie. De aceea, firmele de consultanță imobiliară din București sunt asaltate de clienți care își caută o chirie convenabilă în Capitală și au nevoie de un sfat avizat. Am făcut o sinteză a principalelor recomandări pe care le primesc cei care se mută pentru prima oară în București, și ne-am gândit că ți-ar fi de folos.

Caută o zonă mai liniștită

Mulți dintre cei care se mută cu chirie își caută apartament începând cu zonele centrale, în ideea de a beneficia de cât mai multe facilități. Până acum câțiva ani, la fel procedau și cei care își căutau chirie în București, însă în prezent, zona centrală nu mai este foarte rentabilă. În primul rând, chiriile sunt foarte mari, iar zona a devenit extrem de aglomerată pe măsură ce Bucureștiul a început să fie suprapopulat. Traficul este intens în cea mai mare parte din zi, iar asta înseamnă și un grad ridicat de poluare, incluzând aici și poluarea fonică. Din aceste motive, trebuie să îți cauți un apartament într-o zonă mai liniștită, cu un trafic mai puțin aglomerat și cu câteva facilități de petrecere a timpului liber, cum ar fi un parc sau un teren de sport.

Apropierea de stațiile mijloacelor de transport în comun

În București e o mare problemă cu traficul, iar pentru a nu risca să fi prins în ambuteiaje când te duci la muncă, este indicat să folosești transportul în comun. De aceea, trebuie să te orientezi către o zonă aflată în apropierea unei stații de metrou sau a oricărui alt mijloc de transport în comun. Ideal ar fi să schimbi cât ai puține mijloace de transport în drumul spre birou așa că trebuie să îți găsești chirie în apropierea unei linii care te duce cât mai aproape de locul de muncă.

Facilități în zona în care vei locui

Chiar dacă ai găsit un apartament decent, la un preț al chiriei convenabil, trebuie să iei în considerare și facilitățile pe care ți le oferă zona. În primul rând, ai nevoie de un loc de unde să-ți poți face cumpărăturile curente așa că trebuie să ai grijă ca în apropiere să se afle un supermarket sau un hypermarket, de unde să poți procura tot ce ai nevoie. Dacă ai copii, este importantă și apropierea de școală dar și existența unor locuri de joacă în cartier, unde să se poată recrea. Si adulții au nevoie de relaxare, așa că ar fi ideal ca în apropiere să se afle și un mall, un parc sau câteva restaurante cu terasă, unde să-ți poți petrece timpul liber.

În ceea ce privește apartamentul în care urmează să te muți, trebuie să te asiguri că acesta este racordat la utilități și că proprietarul este cu plățile la zi. De aceea nu te jena să îi soliciți acestuia să-ți arate ultimele facturi, pentru că aceasta este o practică obișnuită la încheierea unui contract de închiriere a locuinței. De asemenea verifică dacă instalația electrică și cea sanitară funcționează corespunzător, la fel și electrocasnicele. Dacă totul este în regulă, iar prețul cerut de proprietar este unul rezonabil, poți semna contractul și apoi să te muți în noua locuință.

Sursa foto: unsplash.com/photos/97v4G3HfjL0